Foto: Red Bull

Pēc Dakaras rallijreida astotā posma, kuru laika un ceļa apstākļi ietekmēja tikpat pamatīgi kā iepriekšējos, sacensību vadībā ir atgriezies francūzis Sebastjens Lēbs ("Peugeot"), atņemot pirmo pozīciju savam tautietim un komandas biedram Stefanam Peteranselam.

Spēcīgo lietusgāžu ietekmē ievērojami bija pasliktinājies ceļu stāvoklis arī rallija astotajā posmā, kas līdz ar to tika sadalīts divās daļās, pa vidu ieviešot 167 kilometrus garu pārbrauciena posmu. Smago automašīnu ieskaitei trase tika saīsināta līdz 174 kilometriem, jo tālāk par pirmo starpfinišu šie dalībnieki nespēja tikt.

Ievērojams zemes nogruvums pēc lielajām lietavām bija aizsprostojis ceļu uz nometni, taču sacensību organizatori šo problēmu spēja laicīgi atrisināt. Rallija devītais ātrumposms gan paziņots par atceltu. Līdz ar to gandrīz puse šāgada Dakaras rallija trases nav izbraukta - no paredzētajiem 3300 ātrumposmu kilometriem 1400 jau ir atcelti.

Peteransels kā sacensību līderis trasē devās pirmais, bet 110. kilometrā bija spiests apstāties uz vairākām minūtēm, un viņam garām padrāzās ļoti labu tempu uzņēmušais Lēbs, kurš arī atlikušo trases daļu veica visātrāk. Līdz ar to WRC rallija čempions ir kļuvis par pirmo braucēju, kas šāgada Dakaras rallijā izcīnījis trīs ātrumposmu uzvaras.

"Jūtos ok," pēc finiša atzina Lēbs."Centos braukt ātri, jo šodienas ātrumposms bija no tiem, kādi man patīk, ar ātriem ceļa posmiem, kamēr rītdienas "dops" būs kā tuksnesī, ar kāpām. Mēģināju atrauties, cik tālu vien iespējams, taču trases beigu daļā pārsitu riepu un pazaudēju pāris minūtes, kamēr to nomainīju. Taču tik un tā biju ātrākais."

"Pagaidām izskatās, ka galvenā cīņa ir starp mani un Stefanu, bet sagaidu, ka nākamajās pāris dienās sacīkste būs ļoti, ļoti smaga, un var notikt jebkas," piebilda franču pilots.

Automašīnu ieskaitē joprojām turpinās "Peugeot" dominance - trešais ātrākais astotajā ātrumposmā bija Sirils Desprē, un arī kopvērtējumā visi trīs franču piloti izkārtojušies attiecīgā secībā - Lēbs, Peteransels (+1:38 min.), Desprē (+17:17 min).

Moto konkurencē uzvarēja spānis Hoans Barreda ("Honda"), tomēr kopvērtējuma vadībā esošais Sems Sanderlends (KTM) viņam atdeva tikai nedaudz vairāk par trim minūtēm no sava stundu un 12 minūtes lielā pārsvara, ko veido Barredam piespriestais vienas stundas un vienas minūtes sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!