Foto: LETA
Ozolnieku novada iedzīvotāji sadarbībā ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA) novada mēra amatam izvirzījuši bijušo Saeimas deputātu Daini Liepiņu, bet saraksta līderu vidū ir arī hokejists, "Miķeļa alus darītavas" īpašnieks Miķelis Rēdlihs, portālu "Delfi" informēja LRA.

Liepiņš pieteikts kā vietējais uzņēmējs, bijušais Jelgavas domes un Saeimas deputāts. Jāatgādina, ka parlamentārieša vietu viņš zaudēja, jo tika notiesāts krimināllietā par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā.

Tāpat LRA sarakstā startēs basketbola speciālists un treneris Varis Krūmiņš, kā arī pirmskolas izglītības iestādes "Bitīte" un biedrības "Grietai" vadītāja Elīza Juste.

"Esam izveidojuši spēcīgu un konkurētspējīgu komandu, kurā apvienoti aktīvi Ozolnieku novada iedzīvotāji," saka Ozolnieku novada mēra amata kandidāts Liepiņš.

Rēdlihs savukārt pauž apņēmību attīstīt un pilnveidot sportisko aktivitāšu iespējas novadā, motivējot bērnus un jauniešus būt aktīviem, uzņēmīgiem un izvēlēties sportisku dzīvesveidu.

Kā saraksta prioritātes nosauktas izglītības infrastruktūras, kvalitātes un pieejamības uzlabošana, sporta infrastruktūras attīstīšana un brīvā laika pavadīšanas iespēju uzlabošana, kā arī transporta infrastruktūras sakārtošana un satiksmes drošības paaugstināšana novadā.

Līdz 2021. gadam politiķi sola uzlabot izglītības pieejamību un kvalitāti, nodrošinot pirmsskolas izglītības iestāžu pieejamību visiem novadā dzīvojošajiem bērniem un izglītības kvalitātes līmeņa paaugstināšanu Ozolnieku vidusskolā.

Pašvaldību vēlēšanu kandidāti sola pievērst uzmanību sporta un veselīga dzīvesveida iespēju paplašināšanai novada iedzīvotājiem, uzbūvējot peldbaseinu Ozolniekos, izveidojot Ozolnieku novada sporta skolu, izbūvējot āra sporta laukumu pie Salgales pamatskolas, aprīkojot slēpošanas trasi ar apgaismojumu, kā arī sakārtojot un labiekārtojot esošo sporta infrastruktūru – Ozolnieku Sporta centru un tā stadionu.

Satiksmes infrastruktūras un drošības uzlabošanai tiek solīts izbūvēt gājēju tiltiņu pāri Iecavas upei pie Garozas pamatskolas, izveidot gājēju ietvi no Brankām līdz Ozolnieku dzelzceļa stacijai, kā arī nodrošināt regulāru sabiedriskā transporta kustību no Emburgas, Garozas, Teteles, Ānes un Brankām līdz Ozolniekiem un atpakaļ. Sadarbībā ar valsts AS "Latvijas valsts ceļi" iecerēts izbūvēt apļveida krustojumus Rīgas un Skolas ielas krustojumā Ozolniekos un A8 šosejas, Eglaines un Saules ielas krustojumā pie Brankām.

Jau vēstīts, ka Liepiņš 2016. gada augustā zaudēja 12. Saeimas deputāta mandātu.

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Liepiņš atzīts par vainīgu par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā un sodīts ar naudas sodu trīs minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 1080 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!