Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" par godu leģendārā "Ņiva" apvidus automobiļa 40 gadu jubilejai 5. aprīlī šogad ražošanā ieviesīs "Lada 4x4" speciālo versiju.

Detalizētāku informāciju par gaidāmo "Lada 4x4" jubilejas versiju autoražotājs pagaidām neatklāj. Tāpat nav zināms, kad tā nonāks ražošanā un vai tā būs skaitā ierobežotā sērijā.

"VAZ-2121 Ņiva", kas šobrīd tiek tirgota ar "Lada 4x4" nosaukumu, sērijveida ražošanā nonāca 1977. gada 5. aprīlī. "Ņiva" tiek uzskatīta par pasaulē pirmo apvidus automobili ar nesošo virsbūvi. Diemžēl automobiļa galvenais konstruktors Pjotrs Prusovs nesagaidīja sava lolojuma 40 gadu jubileju, jo marta beigās mira 76 gadu vecumā.

Visus šos 40 gadus "Lada 4x4" tiek ražota bez būtiskām izmaiņām. Šobrīd automobilis ir pieejams versija ar trīs vai piecu durvju virsbūvei, kā arī braukšanai pa pilsētu pielāgotajā "Urban" modifikācijā. Neatkarīgi no izvēlētās versijas "Lada 4x4" tiek komplektēta ar 83 zirgspēku jaudīgu 1,7 litru benzīna dzinēju.

Līdz šim saražoti 2,5 miljoni "Ņiva" automobiļu, no kuriem aptuveni 350 tūkstoši vienību šo 40 gadu laikā eksportēti realizācijai ārvalstīs.

Krievijā "Lada 4x4" maksā no 455 900 rubļiem (7580 eiro).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!