Foto: Publicitātes foto

Lietuvas policija pirmo reizi publiski palepojusies ar kādu brangu ķērienu, ko paveikusi ekipāža ar nesen iegādāto lepno "Audi A6 quattro", kas tiek izmantots kā netrafarets policijas auto tieši ātrumpārkāpēju tvarstīšanai.


Sestdien, 8. aprīlī, Lietuvas policija uz Marijampoles šosejas apturējusi motociklistu, kurš traucis ar 169 km/h vietā, kur atļauts braukt maksimāli ar 90 km/h. Pārbaudot motociklista personību, izrādījies, ka viņam vēl arī nav atbilstošas kategorijas vadītāja tiesību.

Lietuvas policija svaigi iegādāto netrafareto "Audi A6" medijiem prezentēja 21. martā. Melnais "Audi A6 quattro" ir aprīkots ar trīslitru turbopūtes dīzeļdzinēju, kas attīsta 272 zirgspēku jaudu un līdz 100 km/h paātrinās 5,5 sekundēs. Šāda auto maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ir ierobežots pie 250 km/h, tomēr Lietuvas policija prezentācijā apgalvoja, ka viņu spēkrats paātrinās "līdz 300 km/h", kas, iespējams, nozīmē, ka tā maksimālā braukšanas ātruma ierobežotājs ir atspējots.

Lietuvas policija norāda, ka viens šāds "Audi A6 quattro" izmaksājis 49 tūkstošus eiro, bet katrā no šīm patruļmašīnām ir vēl 35 tūkstošus eiro vērts speciālais aprīkojums.

Kā skaidro Lietuvas policija, tik jaudīgs auto izvēlēts, lai spētu noķert pārgalvīgākos ātrumpārkāpējus, kuri nereti izvēlas bēgt, nevis pakļauties policijas prasībai apstāties.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!