Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ uz kinoteātru ekrāniem nonāca "Ātrs un bez žēlastības" ("Fast & Furious") kinofilmu sērijas jaunākā, jau astotā daļa "The Fate of the Furious". Tajā vienu no galvenajām lomām atveido Mišela Rodrigesa. Izdevumam "Motor.ru" viņa nosaukusi savus mīļākos automobiļus gan no filmas, gan reālās dzīves.

60. gadu ‘Corvette’ konkurencei ar ‘Shelby Cobra’

Foto: Publicitātes foto

Rodrigesai ļoti patīk 1963. gada "Chevrolet Corvette Grand Sport Roadster" no "Ātrs un bez žēlastības" filmas piektās daļas. Ar šo spēkratu kinofilmā brauca Pola Vokera atveidotais Braiens.

Savulaik šis automobilis tika izstrādāts, lai konkurētu ar autosacīkstēs veiksmīgo "Shelby Cobra". Ņemot vērā, ka šis bija slepens "Chevrolet" inženieru projekts, autoražotāja vadība, par to uzzinot, projektu apturēja. Rezultātā bija izstrādāti tikai pieci šādi automobiļi (no plānotajiem 125) un šobrīd tie atrodas privātās kolekcijās. Šīs versijas "Corvette" patlaban ir visdārgākā šī modeļa modifikācija vēsturē.

Arābu superauto par 3,4 miljoniem dolāru

Foto: Publicitātes foto

"Fast & Furious" septītajā daļā viens no kinofilmā redzamajiem spēkratiem ir trīsarpus miljonus dolāru vērts superauto "Lykan Hypersport". "Lūk, šis ir patiesi foršs auto," izdevumam norāda Rodrigesa.

"Lykan Hypersport" radījusi 2012. gadā Apvienotajos Arābu Emirātos dibināta kompānija. Tādējādi tas ir pirmais Tuvajos Austrumos tapušais superauto. Pavisam tika izgatavotas tikai septiņas vienības šī modeļa superauto, no kuriem katrs maksā divus miljonus ASV dolāru.

Šis ir trešais dārgākais sērijveida auto pasaulē, piekāpjoties "Lamborghini Veneno" (4,6 miljoni dolāru) un "Maybach Exelero" (astoņi miljoni dolāru).

Meitenēm patīk ‘oldskūlīgi’ auto

Foto: Publicitātes foto

"Man ļoti patīk klasiskā sarkanā "Corvette", ar ko mana varone brauc "Fast & Furious" jaunākajā daļā. Esmu patiesi priecīga, ka šis automobilis tika izmantots filmā. Meitenēm patīk "oldskūlīgi" auto," par trešās paaudzes "Chevrolet Corvette" jūsmo Rodrigesa.

"Chevrolet Corvette" trešā paaudze tika ražota periodā no 1968. līdz 1982. gadam. Rekorda gads šim modelim bija 1979., kad tika pārdotas 53 807 automobiļa vienības. Automobilis tika komplektēts ar piecu līdz 7,4 litru V8 dzinējiem.

Mīļākais modernais auto

"Mans vismīļākais automobilis ir "Porsche 918 Spyder". Man patīk hibrīda tehnoloģijas. Šis auto ir lielisks un ir ļoti labi vadāms. Tomēr man tas nav pa kabatai, kaut arī ar to esmu braukusi un maniem draugiem tāds ir. Man ļoti gribētos tādu auto sev, bet es nevaru atļauties tādus tēriņus. Galu galā neesmu miljardiere," izdevumam "Motor.ru" komentē Rodrigesa.

"Porsche 918 Spyder" aprīkots ar 887 zirgspēku jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 608 ZS jaudīgu 4,6 litru V8 benzīna dzinēju, divus elektromotorus ar 129 un 156 ZS jaudu. No vietas līdz 100 km/h "Porsche" hibrīds paātrinās 2,8 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 344 km/h.

"Porsche 918 Spyder" tika izgatavots 918 vienību ierobežotā sērijā un šobrīd maksā vairāk nekā miljonu eiro.

Rodrigesas ikdienas pārvietotājs

Foto: Publicitātes foto

"Pēdējos septiņus gadus ikdienā braucu ar "Toyota Prius" hibrīdu. Man nepatīk lieka uzmanība, nepatīk, kad cilvēki lūr uz mani. Bet skaisti un ātri automobiļi piesaista daudz uzmanības un ziņkāres," sūkstās Rodrigesa.

"Ja varētu nopirkt "Porsche 918 Spyder" un visu, kas tajā ir, iepakot "Prius" virsbūvē, tad es tādu auto nopirktu," savu ideālo automobili apraksta "Fast & Furious" zvaigzne.

Nopirka, nepatika un atdeva brālim

Foto: Publicitātes foto

"Nesen nopirku sev "Tesla" elektromobili, bet tūlīt vien to atdevu brālim. Man ne visai patīk tērēt laiku akumulatoru lādēšanai pirms garāka brauciena," savu neveiksmīgo mēģinājumu pievienoties elektrificētajai nākotnei komentē Rodrigesa.

Piebildīsim, ka "Tesla Model S" akumulators no tradicionālās mājsaimniecības elektroligzdas (240V) uzlādējams aptuveni astoņās stundās, bet ar speciālo "Tesla" izstrādāto ātrās uzlādes ierīci "Supercharged" (440V) – stundas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!