Foto: LETA

Rīgas domes "Vienotības" frakcijas deputāti ir uzsākuši parakstu vākšanu, lai sasauktu domes ārkārtas sēdi, kurā pieprasītu atbrīvot no amata pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) valdes priekšsēdētāju Ivo Leci un pārējos valdes locekļus. Opozīcijas deputātu prasība ir balstīta uz Valsts policijas sniegto informāciju par 150 000 eiro izkrāpšanu no RNP, fiktīvi nodarbinot divpadsmit cilvēkus, ziņo partijas “Vienotība” Rīgas domes deputātu frakcijas referenteIeva Graudiņa-Šutko.

Fiktīvās nodarbināšanas laikā personas saņēmušas darba samaksu par faktiski neveiktiem darbiem 2014. un 2015. gadā. Mediji jau informējuši par Rīgas domes deputātes Svetlanas Savickas deklarāciju, kurā redzams, ka viņa RNP pērn atlīdzībā saņēmusi 17 994 eiro. Pie fiktīviem amatiem, bet reālas algas iespējams tikušas arī divu "Saskaņas" deputātu sievas – Žanna Pankratova un Aleksandra Klementjeva, kā arī Rīgas mēra Nila Ušakova bijušā preses sekretāra Sandra Toča dēls Mārtiņš.

"Vienotības" deputāti uzskata, ka šis ir ne tikai kārtējais apliecinājums valdes locekļu nespējai vadīt uzņēmumu, bet šoreiz jau izraisa aizdomas par tiešu RNP vadības saistību ar rīdzinieku naudas izkrāpšanu par labu saviem politiskajiem labvēļiem no "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai".

Valsts policija pirmstiesas izmeklēšanas laikā ieguvusi pierādījumus, kas liecina par šo personu iespējamu darba pienākumu apzinātu nepildīšanu, tomēr par to saņemot algu. Tādējādi par faktiski neveiktiem darba pienākumiem personas ar viltu izkrāpušas no pašvaldības uzņēmuma teju 150 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!