Foto: Publicitātes attēli
Tiek realizēts Nacionālās apvienības (NA) priekšlikums izbūvēt cilvēkiem ar kustību traucējumiem pielāgotu gājēju pāreju pretī Brīvības piemineklim.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" domes deputātu frakcijas priekšsēdētājs Dainis Locis sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons" Rīgas pašvaldības 2017. gada budžetā jau 2016. gada decembrī iesniedza priekšlikumu Satiksmes departamentam piešķirt finanšu līdzekļus 60 000 EUR apmērā, lai Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra un Kaļķu ielas krustojumā gājēju pārejā pretī Brīvības piemineklim izbūvētu speciālu pāreju, kas paredzēta cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Toreiz Rīgas domes pozīcijā esošie deputāti šo priekšlikumu vienbalsīgi noraidīja.

Taču šobrīd, četrus mēnešus vēlāk, tomēr tiek veikta gājēju pārejas seguma atjaunošana Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra un Kaļķu ielas krustojumā. Rīgas domes Transporta būvju uzturēšanas un būvniecības pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters telefoniski Nacionālās apvienības frakcijai apstiprināja, ka gājēju pāreja pretī Brīvības piemineklim tiks pielāgota arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kas pārvietojas invalīdu ratiņos.

Lai arī Loča priekšlikums tika noraidīts, Rīgas dome tomēr ir ņēmusi vērā Nacionālās apvienības ierosinājumu atvieglot pārvietošanos cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!