Foto: F64

No Latvijas Zaļās partijas (LZP) saraksta uz Ādažu novada domi ar pirmo numuru startēs bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

LZP iesniegtajā sarakstā ir 16 deputāta amata kandidāti. Bojārs pastāstīja, ka vēlēšanās kandidē, jo viņu uztrauc, kas notiek Ādažu novadā. Savukārt par izvēlēto sarakstu piebilda, ka vienmēr ir bijis "zaļi" domājošs, tāpēc startē no LZP.

Tāpat sarakstā startē Aizsardzības ministra padomnieks juridiskajos jautājumos Kaspars Ķikste, zvērināts advokāts Mārtiņš Martinsons un Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša palīdze Sigita Bebre.

Savukārt no "Vienotības" saraksta uz deputāta amatu Ādažu novada domē kandidēs seši cilvēki. Ar pirmo numuru startēs pašreizējais domes deputāts Normunds Zviedris, kuram sekos pašreizējā deputāte Ilze Pētersone Jezupenoka un SIA "Steel Innovative" valdes priekšsēdētājs Didzis Gailis.

Tāpat uz Ādažu novada domes deputātu amatiem kandidēs pieci cilvēki no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Ar pirmo numuru sarakstā startēs pensionāre Irīna Gedertsone, kurai sekos SIA "Depo DIY" vetārste Dace Kaula un SIA "De Profile" direktors Valdis Svarāns.

Jau ziņots, ka no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" uz deputātu amatiem Ādažu novada domē kandidēs deviņi cilvēki. Partijas deputātu kandidātu sarakstā ar pirmajiem diviem numuriem startēs pašreizējie Ādažu novada domes deputāti Karina Sprūde un Juris Antonovs.

Savukārt Latvijas Zemnieku savienība (LZS) iesniegusi sarakstu ar 18 kandidātiem. Ar pirmajiem diviem numuriem startē pašreizējie deputāti Edmunds Plūmīte un Edvīns Šēpers.

Savukārt no "Reģionu alianse"/Latvijas Reģionu apvienības (RA/LRA) Ādažu domes vēlēšanās ar pirmo numuru kandidēs pašreizējais pašvaldības priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, kuram sekos Ādažu vidusskolas direktora vietniece Liāna Pumpure un domes deputāts Valērijs Bulāns. Kandidātu sarakstā ir 18 kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!