Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir uzsācis Rīgas domes Vienotības frakcijas priekšsēdētāja vietnieka Olafa Pulka ("Vienotība") iesniegumā minētu faktu pārbaudi par iespējamo administratīvā resursa izmantošanu politiskās aģitācijas veikšanai sociālajos tīklos.

"Rīgas pašvaldības sociālo tīklu konti ir izveidoti par rīdzinieku naudu un tos nevar nelikumīgi privatizēt, lai veicinātu savu politisko mērķu sasniegšanu. Sekojot šai kroplīgajai loģikai, var pārņemt arī kādu domes automašīnu vai datoru, jāuzsāk tikai ar tiem saistīto izdevumu segšana no savas kabatas," saka Olafs Pulks.

Deputāts uzskata, ka, pārņemot Rīgas pilsētas sociālo tīklu kontu administrēšanu savā pārziņā, un turpmāk to apmaksājot no saviem personiskajiem līdzekļiem, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs izmanto domes administratīvo resursu, lai, tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, īstenotu slēpto priekšvēlēšanu aģitāciju.

Valsts valodas centrs sodījis Rīgas domes priekšsēdētāju par pašvaldības saziņu sociālajos tīklos svešvalodā. Nils Ušakovs paziņojis, ka turpmāk Rīgas domes "Facebook" lapas krieviski un angliski uzturēs pats kopā ar kolēģiem par personiskajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!