Foto: LETA
Lai arī politiskā partija "Progresīvie" tika nodibināta pirms pāris mēnešiem, tai jau pirmajā kustības veidošanās gadā ir izdevies vienkopus mobilizēt aktīvus cilvēkus, lai pieteiktu vēlēšanu sarakstus uzreiz četrās pašvaldībās: Jūrmalā, kā arī Ķeguma, Aizputes un Mārupes novados, informē partijas valdes loceklis Mārtiņš Kossovičs.

Politiskā partija apvieno ļaudis, kurus vieno kopīgas vērtības. Pašvaldību vēlēšanās jūrmalnieki, ķegumieši, aizputieši un mārupieši varēs izvēlēties pārstāvjus, kuru ideāls ir tāda valsts un sabiedrība, kuru raksturo taisnīgums, uzskatu brīvība, atvērtība, cilvēku vienlīdzība un solidaritāte. Partijas deputātu kandidāti iestājas par sociāli atbildīgu politiku, par Ziemeļvalstu labklājības modeļa ieviešanu Latvijā, kurā tiek īstenota politika, kuras pamatā ir solidāras attiecības starp visiem sabiedrības locekļiem.

Jūrmalas pilsētas sarakstu vadīt ir uzņēmies Māris Indulis Graudiņš, kurš ir absolvējis Čikāgas Universitātes Starptautisko attiecību doktarantūru. Pašlaik Graudiņš ir Stokholmas Ekonomiskās augstskolas vieslektors. "Progresīvie" ir izveidojuši spēcīgu komandu, kā pretnostatu pašreizējai Jūrmalas angažētajai politiskajai – biznesa elitei.

Partija apņemas būt neiecietīga pret aizdomās turētām amatpersonām par koruptīviem darījumiem vai citiem smagiem noziegumiem, nekavējoties pārtraucot to pilnvaras uz izmeklēšanas laiku: “Mēs uzsāksim regulāru un sistemātisku domes un tai pakļauto iestāžu, tostarp būvvaldes, darba izvērtēšanu, veidosim vienkāršāku un pārskatāmāku dokumentu apriti. Atjaunosim iedzīvotāju konsultatīvās padomes darbu”. Tāpat "Progresīvie" Jūrmalā īpašu vērību apņemas pievērst līdzcilvēkiem, atbalstīt sociālo uzņēmējdarbību, mazināt komunālo maksājumu slogu, it īpaši ģimenēm ar bērniem, palielināt atbalstu veciem ļaudīm, kā arī pilnveidot citus sociālos pakalpojumus, un īpašu vērību piešķirot vides jautājumiem.

Savukārt Ķeguma novada pašvaldību vēlēšanās pirmoreiz sevi pieteiks politikā jaunu cilvēku komanda Zanes Paegles un Annas Duncītes-Ofmanes vadībā. Jau ilgu laiku "Progresīvo" kandidāti Ķeguma novadā bija sociāli aktīvi, nesamierinoties ar pašvaldības pašreizējo iesūnojušo vadību. "Progresīvie" Ķegumā ir apņēmušies padarīt novada pārvaldību caurspīdīgu, godīgu un saprotamu: “Atbildīgi un lietderīgi izlietotu nodokļu maksātāju naudu un pilnvērtīgāk attīstītu novadu kopumā”.

Partija Ķeguma novadā īpašu vērību pievērsīs izglītības un kultūras virzieniem, piemēram, aktivizējot interešu izglītības pulciņu attīstību visiem novada bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Tāpat atbilstoši mūsdienu prasībām tiks beidzot sakārtota Sporta centra, Mūzikas un mākslas skolas filiāles pilnveidošana.

Ļoti atraktīvu piedāvājumu savam novadam ir izveidojuši Aizputes "Progresīvie". Gados jaunie deputātu kandidāti ir izveidojuši vēlēšanu sarakstu, kuri apņemas Aizputes novadu padarīt īpašu, kurā daudzi aizbraukušie vēlētos atgriezties. Kandidāti apņemas īpašu vērību pievērst novadnieku sociālajai drošībai un labklājībai, videi, tūrismam un kultūras politikai. "Progresīvo" sarakstu Aizputes novadā veido cilvēki, kuru paveiktais ir izskanējis visā Kurzemē un citviet Latvijā. Mārtiņš Grundmanis, Mārtiņš Sants, Pēteris Brīniņš un citi ir uzstādījuši mērķi kļūt par novada vadītājiem turpmākajā četrgadē.

Īpaša situācija ir izveidojusies Mārupes novadā. Partijas rindās piepulcējās vairāki Mārupes aktīvisti no Latvijas Zaļās partijas. Izrādās, Latvijas Zaļā partija, nerēķinoties ar saviem ierindas biedriem, izlēma iesniegt apvienoto sarakstu, ar pašreizējo Mārupes pašvaldības vadītāju priekšgalā, tādejādi vēloties liegt kandidēt Mārupes LZP aktīvistiem, tai skaitā līdzšinējam neērtajam domes opozīcijas deputātam Edgaram Jansonam.

Tādēļ "Progresīvie" izveidojuši spēcīgu sarakstu Mārupes novadā ar mērķi pretnostatīt savu piedāvājumu līdzšinējai novada stagnējošajai varai. Sarakstā iekļautie cilvēki Mārupē ir zināmi kā komanda, kura jau līdz šim sevi pierādījusi, pat nebūdami pie varas. “Mūsu komanda ir zināma visā Latvijā, jo nesam Mārupes vārdu ikdienā kā uzvarētāju simbols. Kopā esam gatavi nodrošināt Mārupes uzvaras ne tikai sportā, bet arī ikdienas dzīvē. Padarīsim Mārupes novadu par sportiskāko Latvijā, lai bērni, jaunieši, pieaugušie varētu būt lepni par Mārupes piederību un būtu gandarīti par veselīga dzīves veida pieejamību katram Mārupes iedzīvotājam”, apgalvo kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!