Foto: Ilia Karasev / Facebook.com

Internetā publicēti fotoattēli ar diezgan sirreālu skatu – vēl 90. gados pamestu "Lada" dīlercentru Francijā, kur joprojām no tiem laikiem saglabājušies jauni un mazlietoti žiguļi, kuriem šobrīd ir gan daļēji nolupusi virsbūves krāsa, gan iemetusies rūsa.

Fotogrāfijas uzņemtas Makonas piepilsētā Francijā. Visticamāk, šis uzņēmums ir pamests vēl 90. gados, jo tajos redzami gan mazlietoti, gan jauni tā laika "AvtoVAZ" spēkrati – astotais un devītais žigulis, "Lada 110" un "111", kā arī apvidus automobilis "Ņiva" un kabriolets uz "VAZ-2108" bāzes.

Tāpat tiem redzamas gan vēl Francijas vecā parauga reģistrācijas numurzīmes, gan jaunā (Eiropas Savienības standarta numurzīmes Francijā ieviesa 1998. gadā).

"AvtoVAZ" oficiāli uz Franciju "Lada" spēkratus eksportēja līdz 2008. gadam.

Aplūkojot šī pamestā "Lada" autosalona fotoattēlus arī "Google StreetView" karšu sistēmā, patiešām šie automobiļi tur bija redzami vēl arī 2013. gada augustā, kad "Google" kartogrāfijas spēkrats tur braucis garām.

Tiek pieļauts, ka šī "Lada" autosalona īpašnieks bija ņēmis kredītu bankā, bet neveiksmīgās uzņēmējdarbības rezultātā bankrotēja. Šobrīd autosalons ar visiem spēkratiem tādā gadījumā varētu piederēt bankai, kurai pa šo laiku nav izdevies apķīlātos aktīvus realizēt.

Šobrīd "Lada" automobiļi oficiāli tiek eksportēti uz Vāciju, Bulgāriju, Ungāriju un Slovēniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!