Dabas parkā "Ogres Zilie kalni" aktīvās atpūtas baudītājiem ir iespēja ne tikai apskatīt un pavadīt laiku brīvā dabā, staigājot pa meža takām, bet arī redzēt šīs takas no 30 metru augstuma, uzkāpjot dabas parka skatu tornī.

Dabas parks atrodas Ogres pilsētā, Ikšķiles novadā. Ieeja dabas parkā ir bezmaksas.

Kā stāsta teika, tad dabas parka ainava un reljefs izveidojies velna dēļ, kurš uz Rīgu nesis smilšu maisu. Kad tas apgūlies, lai pasnaustu, bērni izplēsuši maisam caurumu un velns, devies tālāk uz Rīgu, nemanīja, ka smiltis birst laukā.

"Ogres Zilajos kalnos" ir izveidotas informatīvas pastaigu takas, kuras ieskauj dažādi koki – galvenokārt skujkoki. Takas ir piemērotas gan pastaigai, gan nūjošanai vai skriešanai, gan arī braucienam ar velosipēdu.

Tiem, kuri vēlas mazliet aktīvāku pastaigu un redzēt dabas parku no "putna lidojuma", ir iespēja uzkāpt skatu tornī, kura augstums ir 30 metri. No torņa iespējams aplūkot koku ieskauto Ogres pilsētu, taču skaidrā laikā var redzēt pat Rīgu, kura atrodas aptuveni 30 kilometru attālumā. Esot torņa augstākajā punktā, izjūtas un sajūtas var rasties dažādas, jo, kopā ar iespēju vērot skaistu dabas ainavu tornis, vējā arī mazliet kustās.

Dabas parka teritorijā atrodas arī Dubkalnu ūdenskrātuve. Tā ir lieliska vieta, kur baudīt Latvijas skaisto dabu, jo pie ūdenskrātuves izveidotas īpašas atpūtas vietas ar soliņiem un pat ugunskura vietām. Vasaras sezonā ūdenskrātuvē ir iespējams peldēties, kā arī nirt, jo dzidrais ūdens piemērots šai nodarbei.

Vasaras sezonā dabas takas teritorijā iespējams apmeklēt arī piedzīvojumu parku "Milžu taka" – no virvju un koka konstrukcijām veidotu trasi kokos. "Milžu takā" pieejamas trīs dažādu grūtības pakāpju trases, kuru kopgarums ir aptuveni 600 metru.

Ja ir vēlme doties uz iepriekš minēto dabas parku, turpat netālu iespējams apmeklēt arī citus apskates objektus un dabas ainavas. Tajā skaitā interesants apskates objekts būs nesen izveidotās laipas pār Ogres upi, kuras atrodas Krasta ielas lejas promenādē.

Vairāk par tūrisma iespējām Ogrē un tās apkārtnē var apskatīt mājaslapā vai šeit.

Uz taku visērtāk doties ar mašīnu, jo takas sākumā izveidots bezmaksas stāvlaukums, kurā var novietot auto. Tomēr, ja apmeklētāju daudz, iespējams, ka visas vietas jau būs aizņemtas. Taka atrodas aptuveni 3 km attālumā no paša Ogres centra, tāpēc tie, kuri vēlas vēl aktīvāku dienu, var doties ar kājām, atbraucot uz Ogri ar vilcienu vai autobusu. Lai izstaigātu taku, vajadzēs aptuveni vienu līdz divas stundas, ja vēlas gan uzkāpt skatu tornī, gan baudīt skatu pie ūdenkrātuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!