Foto: Publicitātes attēli
Uz daudzviet Jūrmalā izvietotājām Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vides reklāmām kā reklāmas apmaksas veicējs norādīta Iveta Grigule, taču atbilstoši priekšvēlēšanu aģitācijas likumam, šī rīcība, iespējams, vērtējama kā prettiesiska, norāda Gatis Zamurs ("Latvijas attīstībai").

Atbilstoši priekšvēlēšanu aģitācijas likumam, personas, kas nav saistītas ar politisko partiju, var segt politiskas reklāmas apmaksu līdz 15 valstī noteiktajām minimālajām algām. Uz daudzām izvietotajām ZZS vides reklāmām Jūrmalā kā politiskās reklāmas apmaksas veicējs norādīta Iveta Grigule, kuru par nesaistītu personu ar ZZS dēvēt nevar.

2014. gadā Iveta Grigule Eiroparlamentā tika ievēlēta tieši no ZZS, kā arī no tā pašas politiskās partijas bijusi ievēlēta Mārupes novada domē un Saeimā.

Partijas "Latvijas attīstībai" Jūrmalas mēra amata kandidāts Gatis Zamurs skaidro, ka pēc novērotā var spriest, ka sākotnēji reklāmu paredzējusi apmaksāt pati partija, jo uz izvietotās reklāmas zem uzlīmes ar Ivetas Grigules vārdu tieši ZZS norādīts kā politiskās reklāmas apmaksas veicējs.

"Ja izrādīsies, ka ZZS un Grigule kā nesaistītā persona ir savstarpēji koordinējuši reklāmu izgatavošanu un izvietošanu, tas būs rupjš likumpārkāpums. Aicinām KNAB vērtēt šo situāciju un apturēt neatļautu 3.personu priekšvēlēšanu aģitāciju," tā Zamurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!