Foto: Delfi kolāža

Pasaulē populārākā automobiļu raidījuma "The Grand Tour" jaunās sezonas filmēšanas laikā smagi avarējis viens no tā vadītājiem Ričards Hamonds. Savukārt raidījuma galvenais vadītājs Džeremijs Klārksons atzīst, ka tā ir visiespaidīgākā avārija, kādu viņš redzējis savām acīm.

Negadījums notika Šveicē, kad Ričards Hamonds ar Horvātijā izstrādāto 2,3 miljonus eiro vērto "Rimac Concept One" elektrisko superauto piedalījās "Hemburg Hill Climb" sacensībās, filmējot sižetu "The Grand Tour" raidījuma otrajai sezonai.

Hamonds sacensību laikā nenovaldīja spēkrata vadību, noslīdēja no ceļa un uzmeta kūleni. Hamonds spēja izkļūt no spēkrata paša spēkiem, pēc kā elektromobilis aizdegās.

Hamonds tika ar helikopteri hospitalizēts un viņam tika konstatēta ceļa trauma.

Šobrīd internetā ir publicēti ne tikai fotoattēli ar nodegušo "Rimac Concept One", bet arī kāda aculiecinieka video ar Hamonda avārijas momentu.

Pēc negadījuma "The Grand Tour" vadītājs Džeremijs Klārksons savā "Twitter" profilā ierakstījis, ka tā bijusi visiespaidīgākā autoavārija, kādu viņš redzējis, un, paldies Dievam, "Ričards ticis cauri sveikā".

Atgādinām, ka šī nav pirmā reize, kad raidījuma filmēšanas laikā Hamonds piedzīvo smagu avāriju. 2006. gadā vēl "TopGear" ("Gāzi grīdā!") filmēšanas laikā Hamonds avarēja ar ātruma rekorda bolīdu.

Kā ziņots, "The Grand Tour" raidījuma otrā sezona ēterā nonāks oktobrī.

Horvātu "Rimac Concept One" aprīkots ar četriem elektromotoriem, kuru kopējā jauda attīsta 1088 zirgspēku, bet griezes moments – 3790 ņūtonmetru. Pēc izstrādātāja datiem, šāds elektriskais superauto no vietas līdz 100 km/h paātrinās 2,8 sekundēs un maksimāli sasniedz 305 km/h. Ar pilnu akumulatoru uzlādi tas spējīgs nobraukt līdz 600 km distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!