Foto: Facebook FIA ERC/Maciek Mijal
Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Polijas posms "Rally Rzeszow", kas notiek uz asfalta seguma ceļiem, sācies ar drāmu - jau otrajā posma avarējis sacensību līderis, Krievijas pilots Aleksejs Lukjaņuks.

Pirmajā ātrumposmā ekipāža Aleksejs Lukjaņuks/Aleksejs Arnautovs uzrādīja absolūti labāko laiku, bet otrajā piedzīvoja avāriju. Kā vēsta aculiecinieki, ekipāža tajā nav cietusi, tikai automašīna.

Lukjaņuka neveiksme aizkavēja Latviju pārstāvošo Krievijas pilotu Nikolaju Grjazinu ("Sports Racing Technologies"), kurš apstājas pārliecināties, vai ar avarējušo ekipāžu viss ir kārtībā. Līdz ar to Grjazinam šajā ātrumposmā tikai 11. rezultāts un kritums kopvērtējumā par 15 pozīcijām, uz 19. vietu. Viņa rezultāts vēlāk tiks koriģēts, noņemot zaudēto laiku.

"Ļoti žēl Lukjaņuka, viņam bija smaga avārija," pēc finiša pastāstīja Nikolajs. "Pašiem viss kārtībā, bet mums bija jāapstājas pie viņiem."

Tā nebija vienīgais incidents otrajā ātrumposmā, un pēc poļu Dariuša Poloņska avārijas posms tika apturēts un atlikušās ekipāžas to veica pārbrauciena režīmā.

Sacensību dalībnieki pēc otrā ātrumposma izteicās, ka tas esot bijis ļoti ātrs, pa šauriem ceļiem.

Nepaveicās rallija sākumā arī citas Latvijas komandas "Prospeed" apkalpotajai Krievijas ekipāžai Sergejs Remeņņiks/Marks Rozins. Viņu mašīna pirmajā ātrumposmā saslīdēja uz asfalta samestajā grantī un tika sabojāta auto piekare, kas lika izstāties. Ekipāža turpinās sacensības pēc "Rally2" sistēmas.

Kā ziņojām, maijā Aleksejs Lukjaņuks Krievijā tika iesaistīts letālā avārijā rallija treniņu laikā, kad automašīna, kurā atradās pieredzējušais rallists, iebrauca treniņu ceļā pretējā virzienā un saskrējās ar citas ekipāžas auto. Avārijā bojā gāja otras mašīnas vadītājs, bet Lukjaņukam tika konstatēti smagi kāju lūzumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!