Visas darba nedēļas garumā Biķernieku trases mežu pieskandina "Audi" sportiskāko modeļu motoru rēcieni, kurus uz Rīgu, iemēģināt un sportiskas braukšanas iemaņas trases apstākļos apgūt, ieradušies teju 150 viesi un mediji no Baltijas un Norvēģijas.

"Rīga, kā ceļošanai ērta un tūristiem draudzīga pilsēta, un Biķernieku trase, kas piedāvā interesantu vidi braukšanas apmācībām, vienlaikus atrodoties tik tuvu galvaspilsētas centram, ir izcils komplekts, ko novērtē "Audi Sport" komanda, jau otro gadu piestājot šeit ar iespaidīgo "Audi Sportscar Experience" programmu. Esmu pārliecināta, ka Latvija ar laiku kļūs par tradicionālu programmas pieturvietu un mēs Rīgā bieži redzēsim "Audi" modeļu gammas sportiskākos pārstāvjus," stāsta "Audi" zīmola vadītāja Latvijā un Lietuvā Ilze Grase-Ķibilde.

Vairāku dienu laikā viesiem ir bijusi iespēja gan trases, gan koplietošanas ceļu apstākļos izmēģināt 610 zirgspēku "Audi R8 V10 Plus" superauto un tā rodstera versiju "Spyder". Iespaidīgo "R8" svītu papildina arī pāris īpaši sagatavotu "Audi TT RS" modeļu (400 ZS) un nesen Ženēvas autoizstādē prezentēto "RS 5 Coupe" gvarde, kuriem zem motora pārsega slēpjas 2,9 litru V6 biturbo motori (450 ZS).

Paralēli braukšanas aktivitātēm Biķernieku trasē un uz Pierīgas ceļiem, pasākuma viesiem ir iespēja apmeklēt arī Rīgas Motormuzeju, savukārt FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs klātesošos iepazīstina ar EKS komandas darbību un savu "Audi S1 EKS RX quattro" sacīkšu tehniku.

"Ir prieks, ka varu izbaudīt "Audi" jaudīgākos un atraktīvākos modeļus šeit pat Latvijā, kā arī klātesošos iepazīstināt ar rallijkrosu un savu komandu. "R8" un "RS 5 Coupe" jau ir tikai soļa attālumā no pilnvērtīgiem sacīkšu auto, vienlaikus saglabājot komfortu, kvalitāti un ilgmūžību, kas ir svarīgi faktori spēkrata ikdienas lietošanai. Šāda apmācību programma ikvienam interesantam sniedz priekšstatu par mašīnu patiesajām spējām un ļauj gūt neaizmirstamu prieku trasē," pasākumu atzinīgi novērtē EKS komandas pilots Reinis Nitišs.

Testa braucieni, kas no 22. līdz 25. augustam norisinās Biķernieku trasē, tiek organizēti, "Audi Latvija" sadarbojoties ar "Audi" Norvēģijā. Pasākums tiek īstenots "Audi Sportscar Experience" zīmola programmas ietvaros, kas kopā ar vietējām zīmola pārstāvniecībām un starptautisko instruktoru un organizatoru komandu ļauj zīmola piekritējiem izjust labāko "Audi" veikumu superauto pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!