Foto: FIBA
Vācijas basketbola izlase Eiropas čempionāta mačā sestdien Telavivā pārspēja Gruziju, bet Polija sagrāva Islandi.

Vācieši B apakšgrupas mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 67:57 (19:19, 22:17, 14:16, 12:5). Pirmajā puslaikā neliels pārsvars bija vāciešiem, bet trešajā ceturtdaļā gruzīni pārņēma vadības grožus. Tiesa, Vācijas basketbolisti ceturto ceturtdaļu iesāka ar izrāvienu 12:2, kas vēlāk ļāva izcīnīt uzvaru.

Vāciešiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Atlantas "Hawks" spēlētājs Deniss Šrēders, kurš pamanījās pieļaut arī deviņas kļūdas. Tikmēr Gruzijas izlases rindās ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Zaza Pačulija, no NBA čempiones Goldensteitas "Warriors".

Kā vēstīts, čempionāta pirmajā mačā Gruzija pārsteidzoši ar 79:77 pārspēja Lietuvu. B apakšgrupā Vācijas basketbolisti izcīnījuši divas uzvaras divās spēlēs, bet viens panākums vienā mačā ir Itālijai. Tikmēr Gruzija izcīnījusi vienu uzvaru vienā spēlē, bet ar zaudējumiem čempionātu iesākušas Lietuva, Izraēla un Ukraina.

Polijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionātā A apakšgrupas spēlē sestdien Helsinkos ar rezultātu 91:61 (16:14, 25:15, 19:8, 31:24) sagrāva Islandi. Poļiem ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Adams Vačinskis, bet 12 punktus iemeta naturalizētais amerikānis Eidžejs Sloters. Tikmēr Islandes izlases rindās Herdurs Vilhjālmsons.

A apakšgrupā pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Grieķija, Slovēnija un Somija, viena uzvara divās spēlēs ir Polijai, vienu zaudējumu cietusi Francija, bet abos divos mačos pretinieku pārākumu atzinusi Islande.

Tikmēr Melnkalne C apakšgrupas spēlē Rumānijā ar rezultātu 72:48 (14:11, 25:18, 21:11, 12:8) pārspēja Ungāriju. Uzvarētājiem pa 13 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām Nikolam Vučevičam un Bojanam Dubļevičam, bet ungāriem 20 punktus iemeta Dāvids Vojvoda.

C apakšgrupas pirmajās cīņās uzvaras guvušas Spānija, Čehija un Horvātija, bet viena uzvara divos mačos ir Melnkalnei. Rumānija cieta zaudējumu pirmajā spēlē, bet Ungārija piekāpusies abos aizvadītajos mačos.

Ziņots, ka Latvijas basketbola izlase sestdien Stambulā Eiropas čempionāta finālturnīra otrajā mačā ar rezultātu 92:64 (24:25, 23:8, 16:22, 29:9) sagrāva Beļģiju, tiekot pie pirmās uzvaras. Latvijas izlasē pa 27 punktiem sameta Jānis Timma un Kristaps Porziņģis, kuriem arī pa divām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām. Cīņā zem groziem nedaudz labāks bija Timma, kuram septiņas atlēkušās bumbas, kamēr Porziņģis savāca sešas bumbas. Tikmēr Jānis Strēlnieks veica 13 rezultatīvas piespēles, labojot Latvijas izlases rekordu Eiropas čempionātos. 2001.gadā ar 12 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Raimonds Miglinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!