Turcijas vīriešu basketbola izlase otrdien, gatavojoties Eiropas čempionāta duelim ar Latviju, grūtā cīņā pieveica Beļģiju un garantēja vietu izslēgšanas sacensībās. Citās grupās Ungārijas izlase pieveica vienu no mājiniecēm Rumāniju un var kļūt par Latvijas izlases pretinieci sacensību astotdaļfinālā, savukārt cita mājiniece Somija sasniedza izslēgšanas sacensības.

Turcijas izlase savā laukumā ar 78:65 (23:14, 17:19, 15:20, 23:12) pieveica Beļģiju. Jau pirms šī mača bija zināms, ka uzvarētāja sasniegs izslēgšanas turnīru, bet zaudētājai cerības būs zudušas.

Aizvadītajā mačā ceturtās ceturtdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts 60:60, tomēr nākamos 13 punktus sameta turki, beigās vismaz rezultāta ziņā tiekot pie gana drošas uzvaras.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Furkans Korkmazs, bet pa 12 punktiem savāca Semihs Erdens un Melihs Mahmutoglu. Beļģijai 13 punktus iemeta Sems van Rosoms.

Līdz ar to kopvērtējumā pēc četrām kārtām pa trim uzvarām ir Serbijai, Krievijai un Latvijai, divus panākumus savākusi Turcija, vienreiz uzvarējusi Beļģija, bet Lielbritānija tikai zaudējusi.

Pēdējos mačos ceturtdien Latvija spēlēs ar Turciju un zaudējuma gadījumā, visticamāk, atkritīs uz ceturto pozīciju, savukārt Serbija spēkosies ar Beļģiju, bet Krievija centīsies uzveikt arī Lielbritāniju. Ja trīs līderes uzvarēs arī pēdējā kārtā, pirmā būs Serbija, kurai sekos Latvija un Krievija.

D apakšgrupas komandas astotdaļfinālā tiksies ar labākajām C grupas vienībām, kas savus mačus aizvada Rumānijas pilsētā Klužā-Napokā. Šeit noslēdzošajā ceturtās kārtas cīņā Ungārija pieveica Rumāniju ar 80:71 (16:15, 22:17, 22:20, 20:19).

Ungārijas izlasē dominēja Dāvids Vojvoda un Ādams Hanga, kuri guva attiecīgi 26 un 25 punktus. Rumāņu labā ar 24 punktiem izcēlās Simina Mandake.

C apakšgrupā pēc četrām kārtām četras uzvaras ir Spānijai, kam ar trim panākumiem seko Horvātija, pa diviem panākumiem guvušas Melnkalne un Ungārijai, Čehijai ir viena uzvara, bet Rumānija cietusi četrus zaudējumus. Šeit pēdējā kārtā Čehija sacentīsies ar Horvātiju, Rumānija centīsies gūt goda uzvaru duelī ar Melnkalni, bet Spānija piekto panākumu mēģinās panākt cīņā ar Ungāriju.

Tāpat otrdien Telavivā pēdējo ceturtās kārtas spēli B grupā aizvadīja Izraēla un Gruzija, uzvarētāju noskaidrojot vien pagarinājumā. Šajā mačā Gruzija bija labāka ar 104:91 (21:22, 26:27, 20:21, 22:19, 15:2) pēc ļoti līdzīga pamatlaika dominējot pieliktajās piecās minūtēs. Līdz ar šo zaudējumu Izraēla zaudēja cerības iekļūt izslēgšanas spēles.

Uzvarētājiem dominējošu sniegumu nodemonstrēja Tornike Šengelija, kuram bija 25 punkti un 19 atlēkušās bumbas. Savukārt Izraēlai ar 23 punktiem palīdzēja Gals Mekels.

B apakšgrupā tagad Lietuva un Vācija izcīnījušas pa trim uzvarām četrās spēlēs, bet divi panākumi ir Itālijai un Gruzijai, pa uzvarai guvušas Izraēla un Ukraina. Noslēdzošajā kārtā trešdien spēkosies tieši Lietuva ar Vāciju, kā arī Gruzija ar Itāliju un Izraēla ar Ukrainu.

A apakšgrupas mačā Helsinkos Somija ar 89:77 (23:14, 22:19, 22:19, 22:25) pārspēja Grieķiju.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Peteri Koponens, bet 17 punkti bija Lauri Markanenam, kurš šogad Nacionālajā basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izvēlēts ar septīto numuru. Savukārt grieķiem ar 17 punktiem palīdzēja Tanasis Adetokunbo.

A apakšgrupā pēc četrām kārtām līderpozīciju ar četrām uzvarām ieņem Slovēnija, bet pa diviem panākumiem ir Francijai un Somijai. Pa vienai uzvarai guvušas Polijai un Grieķijai, savukārt Islande cietusi četrus zaudējumus.

Pēdējā kārtā līderu mačā tiksies Slovēnija un Francija, Somija centīsies uzveikt arī Islandi, bet Grieķija izšķirošajā mačā par vietu izslēgšanas turnīrā spēkosies ar Poliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!