Foto: Publicitātes foto

Divkārtējais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) uzvarētājs Kristaps Blušs sestdien ieņēma 13.vietu Ziemeļamerikā notiekošā "Formula Drift" seriāla sezonas pirmspēdējā - septītajā - posmā, kopvērtējumā noslīdot uz ceturto pozīciju.

Teksasā notikušajās sacensībās Blušs kvalifikācijā bija astotais labākais, bet izslēgšanas cīņās vispirms uzvarēja Aleksu Heilbrunu no Peru, bet astotdaļfinālā zaudēja amerikānim Čelsijam Denofam.

Posmā triumfēja īrs Džeimss Dīns, kuram tā bija otrā uzvara pēc kārtas. Jūlijā Dīns Biķernieku trasē sacentās Baltijā vērienīgākajās drifta sacensībās "Drift Masters Grand Prix Betsafe King of Riga".

Iepriekšējā etapā Blušs palika 11.vietā, bet vēl pirms tam trīs posmos bija kāpis uz goda pjedestāla, divas reizes ieņemot trešo pozīciju, bet reizi esot otrais.

Pēc septiņiem no astoņiem šīs sezonas etapiem līderis kopvērtējumā ar 582 punktiem ir Dīns, kuram ar 486 punktiem seko šoreiz ceturto vietu guvušais norvēģis Frēdriks Āsbo, kamēr uz trešo vietu pakāpies lietuviešu izcelsmes amerikānis Aurims Bakhis, kurš ticis pie 367 punktiem, par diviem apsteidzot Blušu. Lietuvietis sestdien etapā ieņēma trešo vietu.

"Formula Drift" sezona noslēgsies oktobra vidū Kalifornijā, kur Irvindeilas trasē notiks astotais posms.

Pērn Blušs piedalījās septiņos no astoņiem "Formula Drift" etapiem, noslēguma kopvērtējumā izcīnot 12. vietu. HGK komandas pilots Blušs 2013. gadā izcīnīja Austrumeiropas drifta vicečempiona titulu, savukārt gadu vēlāk tam tika pievienoti Austrumeiropas čempiona un Krievijas vicečempiona titul

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!