Foto: Shutterstock
Kannas noteikti ir vienas no dārza iemītniecēm, kuras piedien dēvēt par karalienēm, jo ziedēšanas laikā tās patiesi izpelnās visu uzmanību uz sevi. Lai vai kā gribētos, tās tomēr zied ierobežotu laiku un mūsu ziemas tām ir pārāk aukstas, lai pārdzīvotu uzturēšanos ārā, tāpēc īstais brīdis parūpēties par to ieziemošanu.

Kā jau daudziem dārza augiem, arī kannām rudens sezona saistīta ar mītnes maiņu kādā siltākā stūrītī. Kad kannas gatavas ziemas miegam? Kolīdz virszemes daļā augi jau ir salnu skarti, ir pienācis tam laiks. Augu izrok, nogriežot atmirušās virszemes daļas un apžāvē sakneņus. Ja augsne pilnībā nobirusi, sakneņus ietin avīzēs. Kannu sakneņus ieteicams uzglabāt papīra maisos, kartona kastēs, audeklos vai polietilēna maisiņos (atstājot galus vaļā, lai ventilējas) salīdzinoši vēsā un sausā vietā, kur temperatūra ir +8° līdz +12° robežās, raksta ''Eva''.

Palūkojot citu praktisko pieredzi ''Cālis'' forumā, kāds iesaka kannas pārziemināt podā, ja ir bažas, ka gumi sakaltīs vai telpa nav piemērota prasībām. Šajā gadījumā jāapgriež lapas, jāizrok no dobes, jāpārliek podā ar zemi un jāļauj tām pārziemot kādā vēsā telpā. Līdzīgā pieredzē dalās kāds ilggadējs kannu audzētājs, sakot, ka pie pirmo lapu apsalšanas uzreiz kannas jāizrok un tad jāpārliek podos un jāpārvieto uz vēsāku vietu ziemas miegā. Visai labi derējis līdz šim ir pagrabs, sakneņi labi pārziemojuši un tikai retu reizi kāds sabojājies.

Ja vēlies dalīt kannas, tam vislabāk pievērsties pavasarī, kas sakneņi apžuvuši. Dali tā, lai katrā daļā būtu vairāki pumpuri, bet griezuma vietu apstrādā ar ogli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!