Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Mēdz teikt, ka tieši vannasistaba vistiešāk atspoguļo mājinieku gaumi un personību. Tā kā ''Tava Māja'' stāstu krājumā ir ne viens vien ieskats kādā Rīgas dzīvoklī, apkopojām tieši vannasistabas, lai palūkotu, kādos stilos un noskaņās tie iecienīti galvaspilsētā.

Jau reiz atrādījām spilgtus piemērus ar slavenību iecienītām vannasistabām šajā rakstā, taču nu laiks atrādīt vietējos interjerus. Tas, kā vannasistabas iekārto privātmājā vai dzīvoklī, var atšķirties, it īpaši, ja tas ir dzīvoklis pilsētā vai māja laukos, tāpēc šeit novērtēšanai atrādītas tieši Rīgas apkaimes dzīvokļu vannasistabas.

Visu izšķir tas, kādā stilā ieturēts viss dzīvoklis, jo arī vannasistabā uzreiz redzamas konkrētās vadlīnijas. Ja tas ir šiks un grezns dzīvoklis, tas nepaliks nepamanīts arī vannasistabā. To var attiecināt, piemēram, uz dzīvokli, kur zeltam bijusi izšķirošā loma, jo tas atvēlēts pat tādā telpā kā vannasistaba. Vispārīgi raugoties uz iezīmēm vannasistabās Rīgā, dominē baltums un pēc iespējas neitrālākas krāsas, kas ir likumsakarīgi, ja telpa ir maza, tādējādi paplašinot to vismaz vizuāli.

Nav arī tā, ka vannasistaba sastāv no klozetpoda, dušas vai vannas un izlietnes. Lielākoties katrs padomājis, kā šo telpu padarīt mājīgāku, kā izmantot aksesuārus un saskaņot nianses. Netrūkst arī aktualitātes, kas lielā cieņā visā pasaulē, piemēram, kā dvieļu pakaramo izmantot koka trepes, kādu virsmu atvēlēt arī kādam augam vai atvilktņu vietā plauktos likt pītos groziņus.

Novērtē rīdzinieku gaumi vannasistabu iekārtošanas jomā un iedvesmojies! Ja vēlies padalīties ar sava mājokļa stāstu vai atrādīt, kā pats esi iekārtojis savu vannasistabu, raksti uz maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!