Foto: Tomas Gaubys

Latvijas labākais treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis Losandželosā notiekošajā pasaules meistaru (senioru) čempionātā sasniedzis jaunu pasaules meistaru rekordu 500 metru braucienā no vietas, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Latvijas sportists, uzvarot visos braucienos, sekmīgi kvalificējās arī sprinta pusfinālam V45–49 grupā.

ASV pilsētā Losandželosā turpinās pasaules čempionāts senioriem treka riteņbraukšanā, kurā kā vienīgais Latvijas pārstāvis startē Ainārs Ķiksis. Kā ziņojām, savā pirmajā startā, kas notika otrdien, mūsu sportists palika nepārspēts 750 metru braucienā un kļuva par pasaules čempionu šajā distancē.

Naktī uz piektdienu Ķiksis aizvadīja vēl vairākus nozīmīgus startus. Vispirms viņš startēja V45 – 49 grupas sprinta sacensību kvalifikācijas braucienā. 200 metrus gaitā Ainārs veica 10,663 sekundēs, kas 29 sportistu konkurencē deva pirmo pozīciju un nomināli vieglāko pretinieku astotdaļfinālā. Tajā mūsu sportista pretinieks bija mājinieks Kirks Edvards un šajā duelī pie panākuma tika Ķiksis.

Ceturtdaļfinālā Latvijas sportistam pretim stājās austrālietis Gevins Vaits. Šeit uzvarētājs tika noteikts līdz divām uzvarām. Kā vienā, tā arī otrā braucienā uzvaru guva Ķiksis, kvalificējoties pusfināla sacensībām, kas notiks naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.

Dienas noslēgumā Ainārs Ķiksis pieteica jaunu pasaules meistaru rekordu 500 metru braucienā no vietas. Mēģinājums labot rekordu izdevās sekmīgs; "Evelo team" pārstāvis uzrādīja laiku 33,008 sekundes. Tādējādi Ķiksis tika jau pie sava kārtējā pasaules meistaru rekorda.

Jāatzīmē, ka šis pasaules čempionāts izceļas ar jaunu dalībnieku rekordskaitu. Dažādās meistaru un senioru grupās startē kopumā 600 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!