Foto: Publicitātes foto

Trīskārtējie "Formula E" čempioni "Renault" pēc nākamās sezonas atvadīsies no "elektriskā" seriāla, lai visus spēkus un resursus veltītu F-1 čempionātam, kurā franču autoražotāji piedalās ar savu komandu, paziņojusi kompānija.

Tai pašā laikā par pievienošanos "Formula E" čempionātam tā piektajā sezonā paziņojusi cita "Renault-Nissan-Mitsubishi" alianses kompānija "Nissan". Japānas autoražotāju komandu šajā seriālā pārstāvēs Sebastjans Buemi un Nikolā Prosts, kas tagad brauc čempionvienībā "Renault e.dams".

Pēdējo sacīksti "Formula E" čempionātā "Renault" aizvadīs 2018. gada 4. jūlijā, kad beigsies seriāla ceturtā sezona.

"Aizvadīto trīs sezonu laikā mums izdevās lielisks sniegums un mēs ceram uz tikpat veiksmīgi ceturto sezonu," teikts "Groupe Renault" izplatītajā paziņojumā. "Kā elektromobiļu vieni no pionieriem mēs ieguvām lielu pieredzi par augstākā līmeņa elektriskajām mašīnām un enerģijas menedžmentu, no kā labumu gūst mūsu ikdienas elektromašīnu klienti. Pēc ceturtās "Formula E" sezonas mēs gribam koncentrēties uz mūsu agresīvajiem F-1 plāniem."

"Formula E" čempionāts sākas gada nogalē, decembrī, kad citos pasaules autosporta seriālos ir starpsezonu pārtraukums, un pēc 14 posmiem noslēdzas vasaras vidū. Ceturtās "Formula E" sezonas pirmā sacīkste paredzēta 2. decembrī Honkongā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!