Foto: Vida Press
Arī tad, ja cilvēks ir slavens, bagāts un veiksmīgs, viņš nav pasargāts no mīlas radītām sāpēm. Diemžēl pasaules šovbiznesā netrūkst skumju stāstu, kad pārdzīvojumus radījis mīļotā traģisks zaudējums.

Džeimsa Bonda sievai un audžumeitai – vienāds liktenis

Foto: Vida Press
1980. gadā gredzenus mija īrs Pīrss Brosnans un austrāliešu aktrise Kasandra Herisa. Brosnans adoptēja divus mīļotās bērnus, audzināja kā savus, piedzima arī pāra kopīgais puisītis Šons, taču ilgi un laimīgi ģimenei kopā būt nebija lemts – Kasandrai tika konstatēts olnīcu vēzis. Pēc skumjās ziņas Brosnans no sievas neatkāpās ne soli. Tika veiktas astoņas operācijas, ķīmijterapija un citas procedūras, bet nekas nelīdzēja. 1991. gadā 43 gadu vecumā Herisa aizgāja mūžībā. Kā pēcāk atminējās aktieris, pēc sievas nāves viņš daudz laika pavadījis viņas iemīļotajā dārzā, runājoties ar Kasandru.
Foto: Vida Press
Nelaime Brosnana ģimenē pēc gadiem atkārtojās – ar tādu pašu kaiti kā mātei 42 gadu vecumā nomira Herisas meita Šarlote, ko Pīrss pēc viņas tēva nāves bija adoptējis. "No sāpēm, ko nes dzīve, neviens nav pasargāts," vācu izdevumam "Bild" savulaik atzina Brosnans, piebilstot, ka pēc traģēdijām spēku radis ticībā Dievam. "Tas ir viss, kas palicis, kad sirds vietā ir tikai melns caurums, bet uz pleciem – viss pasaules smagums."

Interesanti, ka, visticamāk, par tikšanu pie Džeimsa Bonda lomas Brosnanam jāsaka paldies tieši savai pirmajai sievai. Viņa tēloja filmā "For Your Eyes Only", kur Bonda lomā vēl iejutās Rodžers Mūrs. Uzņemšanas laukumā apciemojot sievu, Brosnans satika filmas producentu Albertu Brokoli un pēcāk tika pie Bonda lomas četrās filmās.

Foto: Vida Press
Desmit gadus pēc Kasandras nāves Brosnans apprecējās otrreiz – viņš par sievu apņēma žurnālisti Kīliju Šeiju Smitu, ar kuru kopā ir joprojām.

Džegera mīļotā izdara pašnāvību

Foto: Vida Press
"Mana mīļākā un mans labākais draugs" – tā rokzvaigzne Miks Džegers dēvēja modes dizaineri Lavrenu Skotu. Abi iepazinās 2001. gadā, kaisle uzvirmoja teju nekavējoties, un draugi nebeidza brīnīties, cik daudz pārim ir kopīga. Vienīgais, kas abus šķīra, bija augumu starpība, bet tas, iespējams, bija iemesls arī tam, ka visās Holivudas ballītēs abiem tika pievērsta lielākā uzmanība.

Abi nerimstoši smējās, jokojās, un šķita – viņi būs kopā vēl daudzus gadu desmitus. Taču Skota lēma citādi – 2014. gadā viņa 49 gadu vecumā atņēma sev dzīvību, pakaroties pie durvju roktura piesietā šallē. Kas īsti novedis Skotu līdz pašnāvībai, tā arī skaidri zināms nav, jo pirmsnāves vēstuli atstājusi Lavrena nebija. Vien daudzi mēļoja par viņas modes biznesa miljonu parādiem.

To, kāpēc viņa "mīļākā un labākais draugs" atstāja šo pasauli, joprojām nespēj saprast arī Džegers, bet mīļotās piemiņu viņš godina, uz skatuves kāpjot drēbēs, ko Skota savulaik darinājusi īpaši viņam.

"Mēs kopā aizvadījām daudzus brīnišķīgus gadus un izveidojām sev lielisku dzīvi," pēc mīļotās zaudējuma savā paziņojumā vēstīja Džegers.

Kianu Rīvss zaudējis cerību?

Foto: Vida Press
1999. gadā visa pasaule bija pie aktiera Kianu Rīvsa kājām – pēc "Speed" un "The Devil's Advocate" panākumiem tikko bija iznācis jaunais grāvējs "The Matrix", viņa draudzene Dženifera Saima bija bērniņa gaidībās, un abi laimīgi gaidīja patīkamu rūpju pilnu turpmāko dzīvi.

Taču meitiņa Eva pasaulē nāca nedzīva. Pāris raudāja, centās tikt traģēdijai pāri, bēdu dēļ pašķīrās, bet drīz Rīvss saņēma vēl vienu likteņa triecienu – autoavārijā gāja bojā Dženifera. Sieviete pēc bērniņa zaudēšanas bija aizrāvusies ar narkotikām un antidepresantiem un, atgriežoties no Merilina Mensona mājas, ietriekusies trīs automašīnās, izmesta no sava auto un mirusi.

Kianu pēc šī zaudējuma pavisam noslēdzās sevī – filmēties vēl filmējas, bet ar medijiem kontaktējas reti, vien uzvelk galvā ķiveri un traucas ar motociklu pa Losandželosas ielām vai iet naksnīgās pastaigās runāties ar bezpajumtniekiem.

Nopietnās attiecībās Rīvss vairs neiesaistās – baumots par aktiera dēkām ar Daianu Kītoni, Vinonu Raideri, Kameronu Diasu un Šarlīzi Teronu, tomēr izskatās, ka viņš tomēr nolēmis atlikušo dzīvi pavadīt viens. Visticamāk, baidoties, ka vēl vienu smagu likteņa triecienu pārdzīvot vairs nespēs.

Pankroka pārīša “nāves pakts”

Foto: Vida Press

Septiņdesmitajos gados spožākais pankroka pārītis bija Sids un Nensija – "Sex Pistols" basģitārists Sids Višess un viņa draudzene Nensija Spandžena.

Nensija, pametusi mājas 17 gadu vecumā, devās uz Ņujorku ar pavisam skaidru mērķi – lai būtu tuvāk slavenībām. Pastrādāja par striptīzdejotāju un prostitūtu, zaga, kur vien radās izdevība, un kļuva par grūpiju – sekoja "Aerosmith", "The New York Dolls", "Ramones". Ieķērusies kādā mūziķī, viņa sekoja tam uz Londonu, kur iepazina "Sex Pistols" daiļradi. Pēc koncertiem sagaidījusi grupu aizskatuvē, metās kaklā vokālistam Džonijam Rotenam, bet pēc viņa atraidījuma uzmanību pievērsa Sidam. Viņš amerikānieti nesmādēja, un abi drīz vien uzsāka kopdzīvi – aizraujošu, trakulīgu un narkotikām piesātinātu. 19 mēnešu laikā presei rakstāmā netrūka – Sids un Nensija strīdējās publiski, kāvās fotogrāfu klātbūtnē un nemitīgi kliedza viens uz otru.

Kaislīgās, taču vardarbīgās attiecības beidzās traģiski – pēc "Sex Pistols" izjukšanas 1978. gada janvārī Sids un Nensija pārcēlās uz Ņujorku, kur iemitinājās viesnīcā. Kā stāsta rokmūzikas vēstures liecības, kokaīna un heroīna lietošana pārim kļuva par ikdienu, tāpat kā kautiņi un lamāšanās. Oktobrī tas beidzās ar Nensijas nāvi – viņu atrada viesnīcas numuriņa vannas istabā ar naža durtu brūci vēderā. Nazis piederēja Sidam, viņš tika arestēts , taču dievojās, ka nav vainīgs, un pret drošības naudu tika atbrīvots. Līdz tiesai šī lieta tā arī nenonāca, jo četrus mēnešus vēlāk, pārdozējot heroīnu, aizsaulē devās arī Sids.

Foto: Vida Press
Jau iepriekš viņš bija gribējis izdarīt pašnāvību – desmit dienas pēc Nensijas nāves pārgrieza vēnas ar sasistu spuldzi, tika nogādāts slimnīcā, kur centās izlēkt pa logu, kliedzot: "Es vēlos būt pie savas Nensijas!"

Pēc dēla nāves Sida māte Anna Beverlija paziņoja, ka heroīna pārdozēšana, visticamāk, bijusi pašnāvība. Viņa esot dēla jakas kabatā atradusi šādu ar Sida roku rakstītu vēstuli: "Mums bija vienošanās par nāvi, un man jātur solījums. Lūdzu, aprociet mani blakus manai mīļajai. Apglabājiet mani manā ādas jakā, džinsos un motociklista zābakos. Visu labu!"

Strīpa trīs mēnešus neatkāpās no vīra gultas

Foto: Vida Press
"Krusttēva" aktieris Džons Kadzali 1976. gadā kļuva par tolaik vēl jauniņās Merilas Strīpas vīru. Džonam bija 40 gadu, bet Strīpai, kas Holivudā ienāca no Brodvejas, vien 27. Kadzali mīļotajai sagādāja darbu – lomu drāmā "Julia", bet pēcāk abi kopā filmējās slavenajā kara drāmā "The Deer Hunter", par ko Strīpa pat tika pie savas pirmās "Oskara" nominācijas.

Merilai prognozēja spīdošu karjeru, un viņa cītīgi ķērās pie darba – devās uz Austrāliju filmēties miniseriālā "Holocaust". Džons sprunguļus ceļā nemeta un noklusēja, ka ārsti viņam konstatējuši plaušu vēzi. Kad Merila pēc dažiem mēnešiem atgriezās Ņujorkā, vīru bija grūti pazīt – slimības dēļ viņš pat no gultas vairs nevarēja piecelties.

Foto: Vida Press
Turpmākos trīs mēnešus Strīpa no mīļotā neatkāpās ne soli, izpildīja katru viņa vēlmi, bet 1978. gada martā Džona dzīvība izdzisa. Un Merila stingri nolēma – pirmajā vietā turpmāk jāliek ģimene, nevis darbs. Ar otro vīru tas arī izdevās. 1978. gadā – sešus mēnešus pēc pirmā vīra nāves – apprecējusies ar tēlnieku Donu Gameru, Strīpa viņam pasaulē laidusi četrus bērnus, ko uzaudzinājusi, negozējoties dzeltenās preses fotogrāfu uzmanības lokā. Ģimene dzīvo nomaļā savrupmājā Konektikutas štatā un pat nevēlas vairs atgriezties Losandželosā, kur kādu laiku mitinājās.

Pirmo vīru Strīpa, protams, nav aizmirsusi. "Es netiku pāri viņa aiziešanai. Es nemaz negribu tam tikt pāri. Vienalga, ko dari, sāpes kādā prāta nostūrī vienmēr būs, un notikušais ietekmējis visu, kas noticis pēc tam. Bet es domāju, ka sāpes var asimilēt un turpināt dzīvot, to visu nepadarot par apsēstību."

Liktenīgais negadījums slēpojot

Foto: Vida Press
2009. gada martā milzu traģēdija piemeklēja Holivudas zvaigznes Laiema Nīsona ģimeni – aktiera sieva un kolēģe Nataša Ričardsone aizgāja viņsaulē pēc slēpošanas negadījuma, kurā guva smagu galvas traumu.

Nīsons un Ričardsone bija kopā 16 gadus. 1994. gada vasarā abi apprecējās, pēc gada pasaulē nāca viņu dēls Mišels, vēl pēc gada ģimenei pievienojās brālītis Daniels. Laiems un Nataša bija viens no Holivudas saskanīgākajiem zvaigžņu pāriem, lai gan par privāto dzīvi intervijās runāt lielākoties izvairījās.

Tikai piecus gadus pēc notikušā Nīsons atrada sevī spēkus publiski runāt par zaudējumu.

Uzzinājis par negadījumu, aktieris ātri steidzies uz Kanādu, kur sieva bija nogādāta slimnīcā, bet gulēja komā. "Viņu mākslīgi uzturēja pie dzīvības. Es iegāju un teicu, ka mīlu viņu, un sacīju: "Mīļā, atpakaļceļa nav, tu esi smagi sasitusi galvu..." Mums bija vienošanās – ja kāds no mums nonāks veģetatīvā stāvoklī, aparāti jāatslēdz," intervijā telekanālam "CBS" 2014. gadā atklāja aktieris. Kādu laiku gan Nīsons atļāvis sievu uzturēt mākslīgajā komā – lai citi ģimenes locekļi un draugi varētu no Natašas atvadīties. Nu viņa dzīvojot trijos citos cilvēkos – Nīsons pēc mīļotās nāves ziedoja viņas sirdi, nieres un aknas. "Es domāju, viņa būtu ļoti priecīga, to zinot," piebilda aktieris.

Foto: Vida Press
Jaunu mīlestību Nīsons tā arī vēl nav atradis. Divus gadus pēc Natašas nāves sabiedrībā izgāja ar sabiedrisko attiecību jomas darboni Freju Džonstoni, veda viņu baudīt brīvdienas eksotiskās pludmalēs, taču attiecības tā arī neizveidojās.

"Skumjas mani pavada joprojām," sievas traģisko nāvi Nīsons aizmirst, protams, nespēj. "Ikreiz, kad atveras durvis, man šķiet, es tūlīt dzirdēšu viņas balsi."

Idilli izbeidz aviokatastrofa

Foto: Vida Press
Holivudas "zelta meitene" Kerola Lombarda ar kinozvaigzni Klārku Geiblu iepazinās 1932. gadā filmas "No Man of Her Own" uzņemšanas laukumā. Apprecēties abi gan varēja tikai pēc septiņu gadu attiecībām, kad beidzot oficiāli tika šķirta Geibla laulība ar otro sievu.

Šķita, ka dzīve rit, pilna idilles, abi bija līdz ausīm iemīlējušies, šķiedās ar dāvanām, skūpstījās foto objektīvu priekšā, taču laime ilga vien divus gadus.

Foto: Vida Press
Lidmašīna, kurā atradās 33 gadus vecā Lombarda, cieta katastrofā, ietriecoties kalnā. Mīļotās nāvi pārdzīvot Geibls tā arī līdz galam nespēja. Lai gan pēcāk atkal apprecējās, pat testamentā bija ierakstījis, ka vēlas pēc nāves būt apglabāts blakus savai Kerolai. 1961. gadā tā arī notika.

Heroīna apreibinātā mīla

Foto: Vida Press
Deviņdesmito gadu Sietlas "grunge" mūzikas zvaigzne Kurts Kobeins savu topošo sievu Kortniju Lovu iepazina tad, kad abi vēl bija vien plašākai publikai nepazīstamu grupu līderi. Kobeina "Nirvana" pirmo albumu jau bija izdevusi, bet līdz nokļūšanai slavas zenītā savs ceļš vēl bija ejams. Savukārt Lovas pankroka grupa "Hole" vēl pat līdz ierakstu studijām nebija tikusi. Attiecību iniciatore bija Lova – pēc kāda koncerta 1989. gadā viņa samīlējusies Kurtā un sākusi iecerēto lenkt. Kobeins gan viņu sākumā uzskatīja par kārtējo trako pielūdzēju – uz randiņiem iet atteicās, uz dažiem, kas tika sarunāti, neatnāca vispār, bet ar laiku tomēr saprata, ka Lovas nodomi ir nopietni. Taču veidot attiecības nesteidzās.

"Es biju nospriedis, ka kādus mēnešus vēl padzīvošu kā vecpuisis. Jā, Kortnija jau no paša sākuma man ļoti patika, un bija grūti mēnešiem no viņas izvairīties," kādā intervijā savulaik atzina Kobeins. "Šķiet, viņa viņu vienkārši paņēma sev," teicis kāds Kurta draugs. "Kad uzradās Kortnija, viņam tiešām iepatikās viņas pārmērīgais spožums. Viņa bija ļoti seksuāla. Reiz Kurts taču pat TV pārraidē pateica – ar viņu esot labākais drā...ns, kāds viņam jebkad bijis."

1991. gada beigās abi bija atraduši kopīgu valodu – aizrāvās ar narkotiku lietošanu un kļuva teju nešķirami. Un vēl pēc dažiem mēnešiem mija laulības gredzenus – 1992. gada februārī Havaju salās apprecējās. Jaunā sieva tolaik jau bija gaidībās, un augustā piedzima pāra meita Frānsisa Bīna. Un sākās skandāls – Lova medijiem izpļāpājās, ka, būdama stāvoklī, esot lietojusi heroīnu. Tika iesaistīti sociālie dienesti, pārim draudēja ar bērna atņemšanu un līdzēja vien ārsta zīme, ka jaundzimušajai nekas nekaiš, bet Kurts un Kortnija regulāri nodos urīna analīzes.

Foto: Vida Press
Kā atceras Lova, vairāki paziņas viņu centušies atrunāt no laulībām ar Kurtu: "Ja tu viņu apprecēsi, tava dzīve būs beigusies, tas tevi iznīcinās – tā man teica. Bet es atbildēju – man vienalga! Es viņu mīlu, un es vēlos būt ar viņu." Kopā vismaz oficiāli viņi arī bija – līdz 1994. gada aprīlim, kad Kobeins izdarīja pašnāvību nošaujoties. Taču, kā stāsta pāra paziņas, mīlestība pret Kortniju tolaik jau bijusi izgaisusi. Pēdējos mēnešos pirms nāves Kobeins to vien vēlējies, kā būt viens, lietot narkotikas un, vēlams, mirt no to pārdozēšanas.

Pirms kāzām ar Lovu Kobeina dzīves mērķi esot bijuši vienkārši – viņš vēlējies koncertēt, līdz nopelnīs trīs miljonus dolāru, un tad atlikušo dzīvi lietot narkotikas, atrodoties nemitīgā kaifā. Pēc kāzām Kurts " paņēma pusgada pauzi", lai gan "Nirvana" tad bija planētas karstākā grupa un viņi varēja pelnīt miljonus. "Kurts gribēja tikai sēdēt mājās, lietot heroīnu un gleznot. Un uzspēlēt ģitāru. Neko citu," atceras Lova, kuru vēl šobaltdien ienīst tūkstošiem Kobeina talanta cienītāju, kas uzskata – tieši Kortnija Kurtu "iepazīstinājusi" ar heroīnu, apprecējusi viņu tikai slavas un naudas dēļ un beigu beigās novedusi trauslo mākslinieka dvēseli kapā.

Cunami izposta supermodeles laimi

Foto: Vida Press
Čehu supermodeles Petras Ņemcovas un viņas drauga britu fotogrāfa Saimina Otlī sapņu atpūta Taizemē savulaik izvērtās murgā. Pāris 2004. gadā bija devies uz eksotisko Āzijas valsti, apmetās romantiskā bungalo jūras krastā, bet viņus pārsteidza cunami, ko izraisīja Indijas okeāna zemestrīce.

Ņemcova tika izglābta pēc astoņām stundām, kuras pavadīja, izmisīgi turoties pie kādas palmas. Viņai tika konstatēts lauzts iegurnis un citas traumas. Slimnīcā nācās ārstēties sešas nedēļas.

Modeles draugam paveicās krietni mazāk – viņa līķi atrada tikai pēc vairākiem mēnešiem, iemīcītu zem dubļiem dažus kilometrus no liktenīgā bungalo.

"Vilnis mūs izrāva ārā. Tas bija tik spēcīgs, ka es nespēju ne pakustēties. Dzirdēju vien bērnu kliedzienus, visapkārt sauca – palīgā, palīgā! Bet pēc brīža viss apklusa," kādā intervijā senos notikumus atcerējusies Ņemcova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!