Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis arī jaunās paaudzes G-klases apvidus automobiļa sportisko "AMG" modifikāciju.

Jaunais "Mercedes-AMG G63" būs aprīkots ar četrlitru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 585 zirgspēku jaudu un 850 ņūtonmetru griezes momentu. Turklāt vienmērīgas motora slodzes gadījumā tam automātiski atslēdzas puse cilindru degvielas ekonomijai un kaitīgo izmešu mazināšanai.

Astoņu cilindru dzinējs sajūgts ar deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Rezultātā robustais apvidnieks no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,5 sekundēs – tas ir par 0,9 sekundēm ātrāk nekā priekšteča sportiskā modifikācija. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 220 km/h (vai 240 km/h, ja klients ir izvēlējies papildu aprīkojumā pieejamo "AMG Driver's" pakotni).

Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šim automobilim ir 13,2 litru benzīna uz 100 kilometriem, kas ir par 0,6 litriem mazāk nekā priekštecim.

Vēl "Mercedes-AMG G63" būs aprīkots ar adaptīvo balstiekārtu un pilnpiedziņas sistēmu ar pazeminātajiem transmisijas pārnesumiem.

Neskaitot jaudīgāku motoru un agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, "AMG" versija atšķiras arī ar sportiskāka skanējuma izplūdes sistēmu, oriģināla dizaina 22 collu riteņu diskiem un spēcīgākām bremzēm.

Plašākai sabiedrībai jaunais "Mercedes-AMG G63" pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Tirdzniecībā Eiropā robustā apvidnieka sportiskā modifikācija nonāks jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!