Foto: LETA
Izsludināta izsole par maksātnespējīgās AS "Rīgas vagonbūves rūpnīca" kustamās mantas izsoli 1,36 miljonu eiro vērtībā, liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētā informācija.

Izsoli 26. martā izsludinājusi "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" maksātnespējas procesa administratore Maija Stumbre. Ar augšupejošu soli izsolīs uzņēmumam piederošos pamatlīdzekļus un krājumu.

Izsoles cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli, bet mantas tīkotājiem līdz izsoles dienai "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" kontā jāiemaksā nodrošinājuma summa 10% apmērā no novērtējuma – 136 850 eiro.

Vēstīts, ka pērnā gada novembrī Rīgas apgabaltiesa pasludināja vilcienu un tramvaju vagonu ražotāja AS "Rīgas vagonbūves rūpnīca" maksātnespēju.

Uzņēmums reģistrēts 2001. gadā, un tā pamatkapitāls ir 5,92 miljoni eiro. Par uzņēmuma īpašnieku 2014. gadā kļuva SIA "East-West Industrial Group", kas pārstāv Krievijas privātā kapitāla uzņēmumu grupu.

"Lursoft" izziņa liecina, ka "Rīgas vagonbūves rūpnīcai" uz 2018. gada 7. martu bija nodokļu parāds 1,96 miljonu eiro apmērā.

2016. gadā "Rīgas vagonbūves rūpnīca" apgrozījums bija 2,67 miljoni eiro, bet tā strādāja ar zaudējumiem 2,96 miljonu eiro apmērā. Rūpnīca nodarbināja 182 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā pērn samaksāja 1,09 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!