Foto: Shutterstock

No šī gada 1. novembra Latvijā būs atļauts reģistrēt automašīnas, kurām stūre atrodas labajā pusē, paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā otrdien, 20. martā, galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā, šādu priekšlikumu komisijas deputāti atbalstīja, atsaucoties uz Eiropas Savienības tiesas spriedumu. Tajā pēc būtības norādīts, ka prasība mainīt stūres atrašanās pusi šādām automašīnām ierobežo personu brīvu pārvietošanos, norādījis komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (NA).

Grozījumi paredz, ka tāpat kā līdz šim automašīnām ar stūri labajā pusē būs jāīsteno virkne tehnisko prasību, taču stūres atrašanās puse nebūs jāmaina.

Atbilstoši jaunajām likuma normām tiks precizēti Ministru kabineta noteikumi, kas noteiks, ka automašīnas stūres atrašanās puse nebūs jāmaina, bet auto būs jāatbilst tehniskajām prasībām, lai braukšana uz ceļa būtu droša, otrdien sēdē deputātus informēja Ceļu satiksmes un drošības direkcijas pārstāvji.

Ceļu satiksmes likums šobrīd noteic, ka Latvijā ir aizliegts reģistrēt mehāniskos transportlīdzekļus, kas pēc konstrukcijas ir paredzēti braukšanai pa ceļa kreiso pusi, izņemot atsevišķas specializētās automašīnas, vēsturiskos spēkratus un automašīnas, kas ievestas no ārzemēm uz laiku.

Par likuma izmaiņām vēl būs jālemj galīgajā lasījumā Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!