Čehijas policija publicējusi ierakstu no kādas ēkas videonovērošanas sistēmas, kura fiksējusi, kā mājas iedzīvotājam nakts aizsegā burtiski minūtes laikā aizdzen jauno BMW 7. sērija sedanu, kas aprīkots ar bezkontakta atslēgas sistēmu.

Kā redzams, zagļi darbojušies trijatā – divi pie mājas pielavījās ar jaudīgu bezkontakta atslēgas sistēma antenu un raidītāju, tikmēr trešais ar signāla pārtvērēju, kas emulē atslēgu, jau gaidīja pie nolūkotā reprezentatīvās klases BMW spēkrata.

Ja BMW durvis izdevās atvērt praktiski uzreiz, tad, lai iedarbinātu arī dzinēju un automobilis "uzskatītu", ka atslēga ir tā salonā, zagļiem vajadzēja nodrošināt vēl stiprāku signālu. Šim nolūkam viņi ielavījās pa pagalma vārtiņiem un caur ēkas sienu ar milzīgo antenu drīz vien uztvēra un pārraidīja BMW oriģinālās atslēgas signālu nepieciešamajā apmērā. Automobili izdevās iedarbināt, un zagļi ar šo aptuveni 100 tūkstošus eiro vērto BMW devās prom. Viss šis process aizņēma nedaudz vairāk kā minūti.

Atgādinām, ka arī Latvijā pēdējos gados ievērojami ir pieaudzis zādzību īpatsvars tādiem auto, kas aprīkoti ar bezkontakta ("Keyless Go") atslēgu un kuriem nav kādas papildu aizsardzības sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!