Foto: Publicitātes foto

Vienā eksemplārā izgatavotais "Porsche 919 Hybrid Evo" superauto uzstādījis Beļģijas Spa trases rekordu – 1 minūti un 14,770 sekundes, kas ir par 0,783 sekundēm labāks laiks nekā Lūisa Hamiltona uzstādītais kvalifikācijas rekords pērnā gada Beļģijas "Grand Prix".

Lai arī "Porsche 919 Hybrid Evo" ir ātrāks par F-1 bolīdu, vēl iespaidīgāks ir inženiertehniskais sasniegums salīdzinājumā ar priekšteci – "919 Evo" ir par veselām 12 sekundēm ātrāks nekā tā priekštecis "919" pērn šajā pašā trasē.

Rekorda braucienā "Porsche 919 Hybrid Evo" maksimāli sasniedza 359 km/h, bet tā vidējais braukšanas ātrums bija 246 km/h.

Unikālais "Porsche 919 Hybrid Evo" ir tapis uz iepriekšējo Lemānas sacensību uzvarējušā spēkrata prototipa bāzes. Ņemot vērā, ka šis superauto nav paredzēts kādām konkrētām sacensībām, uz to neattiecas nekādi tehniskie ierobežojumi. Rezultātā "Porsche" turbopūtes motora jaudu palielināja līdz 720 zirgspēkiem, bet hibrīda sistēma nodrošina vēl papildu 440 ZS.

Savukārt uzlabojumi aerodinamikā piespiedējspēku ir palielinājuši par 53 procentiem salīdzinājumā ar standarta "919". Tas ļāvis panākt labāku piespiedējspēku nekā F-1 bolīdiem un arī saglabāt svaru kopā ar pilotu zem tonnas.

"Porsche 919 Hybrid Evo" dosies uz Nirburgringas trasi 12. maijā, pēc tam piedalīsies Gūdvūdas ātruma festivālā, kā arī citos auto un motorsporta pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!