Foto: ReinisNitiss.com

Eiropas rallijkrosa čempionāta ("Euro RX") līderis Reinis Nitišs pieteicies dalībai šā gada Latvijas rallija čempionāta (LRČ) trešajam posmam, "Rally Talsi", kas notiks 18. un 19. maijā, informē sacensību rīkotāji.

Jēkabpilietis sacensībās startēs ar "Neiksans Rallysport" komandas sagatavotuN4 grupas "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu, un viņa stūrmanis būs Latvijas autosporta meistars Andris Mālnieks.

"Izmantošu īso atelpas brīdi starp tiešajiem rallijkrosa pienākumiem, lai gūtu jaunus iespaidus un nostiprinātu rallijam specifiskas braukšanas prasmes," saka Reinis. "Šoreiz rallijam piesakos ar iepriekš nepieredzētu miera sajūtu – "Rally Talsi" man būs ceturtais rallijs, un šī autosporta disciplīna man vairs nav kā ķīniešu alfabēts – redzēts ir, bet saprast neko nevar."

"Protams, trīs veikti ralliji, no kuriem viens ar priekšpiedziņas auto – kopā gandrīz 500 sacensību kilometri –, tāds nieks vien ir, salīdzinot ar pieredzes bagātiem konkurentiem, kuri nereti šādu distanci veic viena pasaules čempionāta posma laikā," atzīst pieredzējušais rallijkrosa braucējs. "Atšķirībā no rallijkrosa rallijā maksimālā tempā jābrauc pa iepriekš faktiski nezināmu ceļu – te trasi no galvas neiemācīsies. Visu laiku jāklausās stenogramma, jāiztēlojas priekšā esošie līkumi, jāreaģē uz ceļa seguma izmaiņām vai citām negaidītām situācijām –, ticiet man, starts rallijā tikai izklausās daudz vieglāk nekā tas ir patiesībā. Koncentrēšanās un spēja apstrādāt dažādus informācijas avotus vienlaicīgi noder arī rallijkrosā, kur jāspēj analizēt un paredzēt, ko darīs apkārt esošie konkurenti, lai katrā situācijā rastu sev izdevīgāko risinājumu."

Kā zināms, šogad Reinis Nitišs startē Eiropas rallijkrosa čempionātā, kas risināsies piecos posmos, joprojām pārstāvot prestižāko un jaudīgāko, "Supercar" klasi. Pirmo uzvaru šajā seriālā jēkabpilietis jau izcīnījis, pārliecinoši triumfējot sezonas atklāšanas posmā Spānijā.

Nākamais "Euro RX" posms notiks Beļģijā maija vidū, pēc tā pārtraukums līdz 30. jūnijam, kad Eiropas čempionāta dalībnieki aizvadīs trešo posmu Zviedrijā.

"Euro RX" sacensības notiek pasaules čempionāta ("World RX") posmu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!