Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase svētdien savā otrajā pasaules čempionāta B grupas spēlē ar rezultātu 1:8 (0:3, 0:2, 1:3) cieta sagrāvi pret Somijas valstsvienību.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus guva Rihards Bukarts, kuram tas bija pirmais "gols" pasaules čempionātos. Savukārt Somijas izlases labā pa diviem vārtiem guva Sebastians Aho, Veli Mati Savinainens un Teuvo Teravainens, kamēr pa vienam precīzam metienam izpildīja Anti Suomela un Miko Rantanens. Turklāt Aho bez diviem vārtiem izdarīja arī četras rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 21 no 29 pretinieku metieniem, bet Latvijas izlase Villess Huso vārtus apdraudēja 19 reizes.

Latvijas izlases smagākais zaudējums pasaules čempionātos tika piedzīvots 2006. gadā Rīgā, kad Kanādai latvieši zaudēja ar 0:11. Savukārt ar rezultātu 1:9 Latvija zaudējusi arī Zviedrijas izlasei.

Latvijas hokejisti turnīra ievadā ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Norvēģiju, savukārt Somija turnīra ievadā ar 8:1 sagrāva Dienvidkoreju. Turnīra turpinājumā otrdien Latvijas izlase spēkosies ar Dienvidkorejas valstsvenību.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

$duelID=919;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!