Foto: EPA/Scanpix/LETA

Somijas hokeja izlase otrdien, 8. maijā, izcīnīja kārtējo graujošo uzvaru šāgada pasaules čempionātā, skandināvu duelī ar 7:0 (2:0, 4:0, 1:0) pārspējot Norvēģijas valstsvienību.

Jau ar pirmajām spēles sekundēm Somijas izlase dominēja, demonstrējot ātru un skaistu hokeju, savukārt norvēģi viņiem savu spēju robežās viņiem izrādīja pretestību līdz pat mača beigu signālam.

Spēles rezultātu somi atklāja piektajā minūtē, vārtus gūstot Vali-Mati Savainenam, bet pēc divām minūtēm Jūso Rīkola Somijas izlases pārsvaru divkāršoja.

Tas, ka arī šī Somijas izlases spēle noslēgsies ar graujošu rezultātu, kļuva skaidrs otrajā periodā, kurā somi guva četrus vārtus. Trešdaļas sākumā vārtus guva Teuvo Teravainens un Kasperi Kapanens, bet beigās – Marko Nutivāra un Mikaels Granlunds. Turklāt Nutivāra realizēja skaitlisko vairākumu.

Trešajā periodā Larsa Haugena vietā Norvēģijas izlases vārtos stājās Henriks Haukelands, taču arī viņš šo spēli nepabeidza "sausā" – norvēģu otro vārtsargu nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pārspēja Sakari Menalanens, kad Somijas izlase spēlēja skaitliskajā mazākumā. Līdz ar to somi visās trijās līdzšinējās spēlēs PČ ir guvuši vārtus mazākumā.

$duelID=935;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pēc trim aizvadītām spēlēm pagaidām pasaules čempionātā bez zaudējumiem un ar trim uzvarām pamatlaikā spēlē tikai trīs komandas – Krievija, Zviedrija un Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!