Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šveices hokeja izlase ceturtdien, 17. maijā, sensacionāli iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā Herningā ar 3:2 (0:1, 3:0, 0:1) pieveicot spēcīgo Somijas valstsvienību.

Šveice ceturto reizi kopš 1992. gada iekļūst pasaules čempionāta labāko četriniekā, bet līdz šim izcilākais šveiciešu sniegums bija 2013. gadā, kad finālā Šveices izlase ar 1:5 piekāpās mājiniecei Zviedrijai. Tagad pasaules čempionāta pusfinālā Šveice mērosies spēkiem ar Kanādu, bet otrā duelī par vietu finālā cīnīsies Latvijas pāridarītāja Zviedrija un ASV.

Šveicei uzvaru nodrošināja trīs gūti vārti nepilnu četru minūšu laikā otrā perioda vidū.

Pirmā perioda vidū "lidojošie" somi izvirzījās vadībā, kad uzbrukumam pieslēdzās aizsargs Markuss Nutivāra. Otrā perioda vidū Šveice pēc Enco Korvi atkārtotā metiena vārtu tuvumā izlīdzināja rezultātu, pēc trīs minūtēm Žoels Vermīns izvirzīja Šveici vadībā, bet vēl pēc 36 sekundēm Gregorijs Hofmans panāca jau 3:1.

Pēdējās trešdaļas vidū, izmantojot Šveices hokejista noraidījumu 2+2 minūtes, Miko Rantanens samazināja rezultāta starpību. Turpinājumā Somija palielināja spiedienu uz pretinieku vārtiem, mača izskaņā nomainīja arī vārtsargu, bet Šveices hokejisti nosargāja pārsvaru un sagādāja pagaidām lielāko pārsteigumu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!