Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
ASV hokeja izlase pēc trīs gadu pārtraukuma tika pie pasaules čempināta medaļām, svētdien, 20. maijā, spēlē par trešo vietu Ziemeļamerikas duelī ar 4:1 (0:0. 1:1, 3:0) pārspējot Kanādu.

Pirmajā periodā spēles iniciatīvu uzņēmās ASV komanda, bet kanādiešu vārtsargs Kērtiss Makelhinijs atvairīja visus 11 metienus pa saviem vārtiem.

Otrā periodā sākumā kanādieši gandrīz nepārtraukti spēlēja skaitliskajā mazākumā, un par to samaksāja ar zaudētiem vārtiem – Kriss Kreiders spēles 27. minūtē atklāta mača rezultātu. Taču vadību amerikāņi nenoturēja, jo neilgi pirms trešdaļas beigām Marks-Eduārs Vlasičs rezultātu izlīdzināja.

Toties pa īstam aizraujošs bija trešais periods. Vispirms jau ar to, ka Kanādas izlase sāka "spiest" amerikāņus trešdaļas sākumā, bet Kīts Kinkeids spēlēja pārliecinoši. Tad kanādieši atkal sāka pelnīt noraidījumus, un ASV izlase to izmantoja – Niks Bonīno nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām izvirzīja savu komandu vadībā – 2:1.

Kanādas izlases galvenais treneris Bils Pīters gandrīz trīs minūtes pirms pamatlaika beigām nomainīja Makelhiniju pret sesto laukuma spēlētāju, un šo iespēju amerikāņi garām nepalaida: Anderss Lī no pretējās laukuma puses precīzi ieslidināja ripu tukšajos kanādiešu vārtos – 3:1.

Ar to Kanādas izlase nepadevās, cerēja uz rezultāta izlīdzināšanu, un Makelhinijs atkal pameta vārtus. Kanādieši vēlreiz kļūdījās, ripu ieguva amerikāņi un Kriss Kreiders, kurš atklāja mača rezultātu, pieliek spēlei punktu – 4:1.

$duelID=1011;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!