Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules čempionu titulu svētdien, 20. maijā, Kopenhāgenā nosargāja Zviedrijas hokeja izlase, kas dramatiskā cīņā finālā divreiz atspēlējās un pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica turnīra "pelnrušķīti" Šveici.

Zviedrija turklāt otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā triumfēja "bullīšos".

Mača 17. minūtē pēc uzvarēta iemetiena laukuma viduszonā Romāns Josī izlauzās līdz vārtiem un izdarīja metienu, bet ripa atlēca pie Nino Nīderreitera, kurš ar savu neatlaidību ripu iedabūja vārtos. Minūti vēlāk Zviedrija izlīdzināja rezultātu - ripa ļoti veiksmīgi nonāca pie Gustava Nīkvista, un viņš izdarīja ļoti precīzu plaukstas metienu.

Otrajā periodā Šveice vairākumā atkal izvirzījās vadībā, kad Timo Meiers iegāja zonā un izdarīja metienu virs zviedru vārtsarga Andersa Nīlsona kājsarga. Tomēr arī zviedri atbildēja ar realizētu vairākumu, kurā Mika Zibanejads izpildīja precīzu metienu vārtu vidusdaļā.

Trešajā periodā Zviedrijas hokejistiem bija pārsvars laukumā, tomēr šveicieši spēlēja diezgan uzmanīgi. Pēdējā pamatlaika minūtē Matiass Ekholms izgāja pret Leonardo Dženoni, bet zviedrs vārtus neguva. Pagarinājumā uzvarētāju noskaidrot arī neizdevās, bet pēcspēles metienu sērijā zviedriem precīzi meta Olivers Ekmans-Larsons un Filips Forsbergs.

Pasaules čempionāta uzvarētāji tikai trešo reizi vēsturē tika noskaidroti pēcspēles metienos. Iepriekš tas notika 1994. gadā, kad Kanāda ar 2:1 pieveica Somiju, un pērn, kad zviedri ar 2:1 pārspēja Kanādu.

Zviedrijas izlasei šis bija 11. pasaules čempiona tituls, bet kopumā tās kontā ir jau 47 godalgas (11+19+17). Tāpat Zviedrija otro reizi par čempioniem kļuvuši divus gadus pēc kārtas. Iepriekš tas izdevās 1991. un 1992. gadā.

Šveice trešo reizi izcīnīja sudraba godalgu, bet tās kontā ir arī astoņas bronzas. Šveicei līdz šim nav izdevies tikt pie pasaules čempionu titula.

2018. gada pasaules čempionāta finālspēles notikumiem sekojiet līdz portāla "Delfi" teksta tiešraidē!

$duelID=1013;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!