Foto: Vida Press
Ja uzaudz slavenību ģimenē, ir skaidrs – tava bērnība nebūs gluži tāda pati kā citiem vienaudžiem. Ballītēs spietos Holivudas aktieri, dāvanas dos estrādes zvaigznes un, ja paveiksies, mazbērniem pie kamīna vecumdienās varēsi stāstīt stāstu, kā tev iekoda Maikla Džeksona pērtiķis.

Hiltonei bija liegts staigāt pa visu māju

Foto: Vida Press

Slavenās viesnīcu impērijas "Hilton" dibinātāja Konrāda Hiltona mazmazmeitiņa Nikija Hiltone sūrojas, ka bērnībā viņai bijis liegts vecāku mājā ieiet dažās istabās.

Nikija, kas dzimusi Konrāda Hiltona mazdēla Ričarda un viņa sievas Ketijas ģimenē, izdevumam "Architectural Digest" norādījusi: "Es uzaugu mājā, kur bija pārpārēm senlietu un smalku audumu, tamdēļ bija noteiktas telpas, kurās nedrīkstēju pat ieiet. Un tad es nospriedu – kad izaugšu, manā mājā tā nebūs. Man būs māja, kur nekas nebūs liegts."

Apņemšanos Nikija esot pildījusi – viņa kopā ar vīru Džeimsu Rotšīldu un diviem bērniem mitinās greznos apartamentos Ņujorkā, kur atvasēm ļauts spēlēties visās istabās.
Foto: Vida Press

Īstvudam stingrais tēvs lika strādāt

Foto: Vida Press

Viens no Holivudas leģendas Klinta Īstvuda septiņiem bērniem Skots (attēlā kopā ar tēvu un māsu) arī kļuvis par nu jau atzītu aktieri. Un kā nu ne – bērnībā to vien darījis, kā devies tēvam līdzi uz darbu un klaiņojis pa filmu uzņemšanas laukumiem.

"Mana bērnība bija ļoti holivudiska," atminas Skots, piebilstot, ka audzināšanas ziņā gan papus bijis stingrs. "Viņš bija vecmodīgs," žurnālam "People" atklājis Skots.

"Man agri nācās meklēt darbu, un nepavisam nebija tā, ka viņš vienkārši pavaicātu – hei, kādu auto tu vēlies? Mana pirmā mašīna bija 1991. gada "Ford", kas maksāja tūkstoš dolāru. Un visas mašīnas, kas man pēc tam bijušas, man nācās pirkt pašam," piebildis Skots.

Vecāku šķiršanās uz žurnālu vākiem

Foto: Vida Press

Kad šķīrās Džeka Kveida (attēlā) vecāki, slavenais Holivudas pārītis Mega Raiena un Deniss Kveids, piecgadīgajam puikam bijis īpaši grūti. Par smago notikumu nemitīgi atgādinājusi prese.

"Grūti bija to ignorēt, jo ikvienā veikalā apskatei bija izlikti žurnāli ar viņu foto. Un viņi tur viens no otra atdalīti ar šķiršanos simbolizējošu zibentiņu. Tas tiešām bija smagi," atceras Džeks, kas, sekojot vecāku pēdās, arī kļuvis par aktieri. Kino viņš debitēja 2012. gadā kases grāvējā "The Hunger Games".

Džeks atzīst – tagad saprot, ka viņa bērnība nav bijusi gluži tāda kā vienaudžiem, vien toreiz viņš to īsti nav apzinājies. "It kā jau viss bija normāli – galu galā mājās viņi bija parasts tētis un parasta mamma. Nesēdās taču pie pusdienu galda, iejutušies kaut kādās savās lomās," atmiņās dalījies Kveids.

Vilisa meitu nokaitina interneta komentētāji

Foto: Vida Press

Aktieru Brūsa Vilisa un Demijas Mūras vecākajai meitai Rumerai (attēlā pa labi) padsmitnieces gados sāpīgi bijis lasīt interneta komentārus – ticis apsmiets viņas izskats, rakstītas ģimeni apvainojošas lietas.

"Smagi bija to lasīt. Es lasīju un domāju – kas, man vispār nav nekādu izredžu?" saka Rumera, kas nu arī kļuvusi par aktrisi.

Bērnībā nācies daudz ceļot – no mājām uz filmēšanas vietām dažādos ASV nostūros. "Bija plusi un bija mīnusi. Esmu redzējusi tiešām brīnišķīgas un aizraujošas vietas, bet, no otras puses, manas pamatzināšanas matemātikā, piemēram, ir traģiskas."

Mūziķa meitai iekož Maikla Džeksona pērtiķis

Foto: Vida Press

Būt slavenu vecāku bērnam dod iespēju viesoties daudzu slavenību mājās. Bet tas var sagādāt arī nepatīkamus pārsteigumus – tā leģendārā mūziķa Kvinsija Džonsa meitai Rašīdai (abi attēlā) savulaik iekodusi popmūzikas karaļa Maikla Džeksona šimpanze.

"Un skatījās man tieši acīs. Kamēr koda pirkstā. To rētu joprojām var redzēt," kādā TV sarunu šovā pastāstījusi aktrise Rašīda. "Pirms tam gan es pērtiķi sodīju par to, ka viņš man ar kaut ko meta. Laikam iesitu pa galvu un uzsaucu: "Nē!", jo biju redzējusi, ka tā viņu soda Maikls."

Kas ļauts popmūzikas karalim, nav ļauts mazai meitenītei – šimpanze sadusmojusies un Rašīdai iekodusi pirkstā. "Kādas 10 minūtes tas pirksts bija balts, bet tad sāka šļākties asinis," viņa atceras.

Strīpas meita grib izrauties no mātes ēnas

Foto: Vida Press

Aktrise Greisa Gammere atzīst – ir grūti, ja tevis paveikto nemitīgi salīdzina ar mātes talantu. Un viņas māte ir viena no visu laiku spožākajām Holivudas zvaigznēm – Merila Strīpa (abas attēlā).

"Jā, tas mani mēdza satraukt. Un es cenšos par to nedomāt, jo tas būtu milzu spiediens," sacījusi Gammere un, protams, piebildusi – vēlas būt kaut kas vairāk par vienkārši savas slavenās mātes meitu.

Viņa vēlas pati iekarot sev vietu Holivudā, lai gan kino debitēja jau sešu gadu vecumā. Greisa filmā "The House of the Spirits" atveidoja savas mātes tēloto varoni jaunībā.

Lika ēst dārzeņus un uzkopt istabu

Foto: Vida Press

Aktrise Zoja Kravica (attēlā kopā ar vecākiem), dzimusi slavenā mūziķa Lenija Kravica un aktrises Laizas Bonetas ģimenē, atminas, ka vienaudži viņu bieži iztaujājuši: "Nu, pastāsti par saviem vecākiem. Kādi viņi īsti ir?"

Zoja īsti nav sapratusi, ko tad atbildēt. "Man taču nebija, ar ko salīdzināt. Likās, pavisam parasti vecāki – lika laikus iet gulēt, ēst dārzeņus un uzkopt istabu," intervijā izdevumam "Elle" sacījusi Kravica, kura kritiķu uzslavas izpelnījusies par lomu seriālā "Big Little Lies". Viņa tajā spēlēja līdzās tādām zvaigznēm kā Nikola Kidmena un Rīza Viterspūna.

"Protams, man bērnībā bija arī lietas, kas citiem laikam tomēr liktos neierastas. Apkārt bija ļoti interesanti cilvēki, mēs apmeklējām neparastas vietas. Un pavisam savādi likās tas, ka cilvēki uz ielas atpazīst tavu mammu vai tēti – pat tad, ja jūs vienkārši aizejat pēc saldējuma."

Lenijs Kravics ļoti baidījās no tēva

Foto: AP/Scanpix

Zojas tētim Lenijam Kravicam arī bērnībā nācās izbaudīt dzīvi slavenību ģimenē – viņa māte bija aktrise Roksija Rokere, pazīstama no 70. un 80. gadu slavenā komēdijseriāla "The Jeffersons".

Viņa spilgtākās bērnības atmiņas saistoties ar došanos uz grupas "Jackson 5" koncertu. Lenija tēvs – TV producents Sajs Kravics – protams, dabūjis biļetes labākajās vietās.

"Kādu vakaru mēs devāmies uz šovu. Es pat nezināju, kas uzstāsies, un, kad uz skatuves kāpa viņi, teju zaudēju prātu. Pēc tā vakara sapratu – mūzika ir tas, ko dzīvē gribu darīt. Un otra lieta, ko atceros, – virs manis vienubrīd sāka mirguļot zibspuldzes, jo sēdējām blakus Aretai Frenklinai. Viņa bija tērpusies kažokādās, un tas viss mazajam puikam bija ļoti aizraujoši."

Lenijs arī atminas, ka no tēva bērnībā dikti baidījies. "Viņā bija daudz mīlestības un iejūtības, taču viņš bija arī ļoti stingrs. Ļoti, ļoti mīlēja disciplīnu. Un nebija no tiem vīriem, kas daudz runā vai atkārto divreiz... Es no viņa tiešam baidījos."

Anistonei Ziemassvētkos lika demonstrēt vēderdejas

Foto: Vida Press

Holivudas zvaigzne Dženifera Anistone (attēlā kopā ar tēvu) atminas, ka bērnībā Ziemassvētkos viņai vienmēr vecāki likuši dejot vēderdejas.

Izdevumam "Entertainment Weekly" Anistone pastāstījusi: "Manam tēvam ir grieķu asinis, un man nācās saģērbties kā mazai grieķu meitenītei un Ziemassvētkos dejot vēderdejas. Man šķiet, tam nekāda sakara ar Ziemassvētkiem īsti nemaz nebija – drīzāk to var saukt: "Aiziet, pazemosim Ziemassvētkos Dženu!""

Dženiferas vecāki arī ir aktieri – tēvs Džons Anistons kopš 1985. gada spēlē TV seriālā "Days of Our Lives", kur redzams vairāk nekā 2300 sērijās, filmējusies ir arī viņas māte Nensija Dova, kas gan jau aizgājusi viņsaulē.

Dženiferas vecāki izšķīrās, kad meitenei bija vien deviņi gadi. "Tas bija draņķīgi. Es pārnācu mājās no kādas dzimšanas dienas ballītes, un viņš bija izvācies."

Tēvocis Prinss un tēvocis Maikls Džeksons

Foto: Vida Press

Ja tavs tēvs ir mūziķis Laionels Ričijs, tad ir pilnīgi skaidrs – mājas ballītēs būs pilns ar slaveniem viesiem.

Tā nu TV personība, aktrise, grāmatu autore un modes dizainere Nikola Ričija (attēlā kopā ar Laionelu) bērnībā bieži redzējusi gan Prinsu, gan Maiklu Džeksonu, kurus saukusi par tēvočiem. Tā tolaik likusies ikdienišķa lieta.

"Cik vien atceros, nekas pārdabisks tas nelikās. Vienmēr apkārt bija daudz ļaužu, viņi nāca un gāja," tā Nikola. "Tagad esmu pieaugusi, pati esmu šovbiznesā, es to visu labi saprotu."

Tāda pati bērnība – slavenu cilvēku ielenkumā – ir arī Nikolas diviem bērniem. Ričija ir precējusies ar mūziķi Džoelu Medenu, kura brāļa Bendži sieva ir aktrise Kamerona Diaza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!