Foto: Vida Press

23. jūnijā Valkas brīvdabas estrādē pirmo reizi Latvijas un Igaunijas valstu vēsturē tik vērienīgi svinēs Līgo - no pulksten 9 - pulksten 15 pie estrādes būs "Vislatvijas Jāņu gadatirgus", savukārt pulksten 22 skanēs Latvijas un Igaunijas Līgo dižkoncerts "Līgojam Valkā kopā ar igauņiem!", portālu "Delfi" informēja Valkas novada domes pārstāve Zane Brūvere - Kvēpa.

Koncertā uzstāsies mākslinieki no Latvijas un Igaunijas - Ginta Krievkalna, Ivars Cinkuss, Lorija Vuda Cinkusa, Samanta Tīna, Jānis Buķelis, Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, BIRGIT, Getera Jāni, Artūrs Biķernieks, kā arī Valkas novada kolektīvi - Valkas pagasta Saieta nama "Lugažu muiža" vidējās paaudzes deju kolektīvs "Spriņģi", (vadītāja Maira Šaka), Valkas folkloras ansamblis "Nāburgi" (vadītāja Mārīte Magone), Valkas kultūras nama modes deju grupa "Aija" (vadītāja Māra Zariņa). Novada kolektīvi būs dzirdami un redzami Valkas estrādē no pulksten 21- pulksten 22. Dižkoncertā kopkora sastāvā piedalīsies arī novada sieviešu kora "Ziemeļstīga" dziedātājas.

Par īpašu pārsteigumu klausītājiem un skatītājiem ir parūpējies arī Maestro Raimonds Pauls un čigānu ansamblis "Ave Roma".

Pasākumu vadīs Vita Baļčunaite un Margus Abels. Organizatori sola, ka uz skatuves būs vairāki pārsteigumi. Ieeja estrādē - no pulksten 20.

Pēc dižkoncerta un nakts balles, kas sāksies pusnaktī, visi aicināti piedalīties pliko skrējienā. Starta sākums - saullēktā, un skrējiena uzvarētājam organizatori sola īpašu balvu.

Ieeja – brīva.+

Foto: Publicitātes foto

Valkas novada Kārķos Līgo svētku priekšvakarā, 22. jūnijā, norisināsies nu jau par tradīciju kļuvušās izkapts pļaušanas sacīkstes un spēka sacīkstes.

No pulksten 17 pie Eko klases notiks izkapts pļaušanas sacensības, kur dalībniekiem būs noteiktā laikā (3 minūtes sievām un 5 minūtes vīriem) jācenšas nopļaut pēc iespējas vairāk zāles, kuru pēc tam liks paunā un nosvērs, tādējādi noskaidrojot labākās pļāvējas un pļāvējus.

Pēc pļaušanas sacensībām turpat norisināsies Spēka sacīkstes, kurā noskaidros stiprāko sievu un stiprāko vīru.

Sievām un vīriem būs jāveic trīs spēka uzdevumi - sievas nesīs "iepirkuma maisiņus" (ūdens muciņas), stums "bērna ratiņus" (ķerru ar smagumu) un vilks "vīru" ( virvē iesiets smagums), bet vīri cels "sievu" (baļķi), vels "sievasmāti" (siena rulli) un nesīs "sievas rokassomiņas" (smagus saiņus).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!