Foto: Shutterstock

Līdz ar ražas sezonu klāt ir arī kaitinošās augļu mušiņas jeb drozofilas, kuras īpaši iecienījušas ogas un citus gardumus. Lai palīdzētu cīņā ar uzbāzīgajām mušiņām, "Tava Māja" padomu lādē atradusi virkni noderīgu padomu par drozofilu apkarošanu.

Tāpat mūsu rakstu arhīva krājumos atradīsi arī tautas metodes drozofilu iznīdēšanai, kas palīdzēs cīņā ar lidojošajiem un kaitinošajām mušiņām.

"Tava Māja" ir arī apkopojusi īso versiju par drozofilām un cīņu ar tām:

  • Mušiņas īpaši mīl bojātus augļus un skābu, rūgstošu vidi;
  • Iecienīta vieta ir arī citas vietas, kur ir mitrums – izlietnes noteka, slapja trauku lupatiņa, netīra vannasistaba, nesen laistītas puķes podos un citas vietas;
  • Drozofilas var apdraudēt cilvēka veselību. Tiesa, savairojoties un pārnēsājot baktērijas, ja mājās uzturas ilgāku laiku;
  • Galvenais nosacījums augļu mušiņu iznīdēšanai – tīras un sausas virsmas, augļus uzglabāt ledusskapī, neatstāt uz galdiem serdes, bet augļu un dārzeņu atliekas neatstāt vaļējā miskastē, augļus un dārzeņus vēlams glabāt noslēgtos traukos;
  • Apkarot tās var ar putekļusūcēju, ābola etiķi, etiķa kombinācijā ar trauku mazgājamo līdzekli, mušpapīru, dzīvoklī ienest piparmētru smaržu, kā arī parastajiem traukiem, kuros ievieto ēdienu mušiņu pievilināšanai, bet tad ēdienu apsedz tā, lai pa caurumu tās spētu tikt iekšā, bet ārā vairs netiktu.

Arī "Cālis.lv" foruma lietotāji ir ieteikuši pāris paņēmienus, lai ātri varētu tikt vaļā no uzmācīgajiem lidoņiem. Padomus mušiņu apkarošanā vari smelties šeit, kā arī šeit un te.

Ja arī tev ir lielisks un efektīvs paņēmiens, kuru izmanto, lai cīnītos ar augļu mušiņām – pastāsti par to "Tavai Mājai" e-pastā: maja@delfi.lv vai arī komentāros!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!