Foto: Publicitātes foto

Latvijas kartingu braucējs Tomass Štolcermanis aizvadītajā nedēļas nogalē "Rotax Micro Mini Junior" jeb Eiropas U-16 čempionātā izcīnīja uzvaru un tiesības startēt pasaules "Rotax Grand Finals" sacensībās Brazīlijā novembra beigās, vēsta Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) mājas lapa.

Sacensību noteikumi paredz, ka "MicroMax" un "MiniMax" klašu braucējiem jāstartē ar īres motoriem, kurus braucēji izlozēja pirms galvenajām sacensībām. Šajās sacensībās "MiniMax" klasē uzvarēja Latvijas pārstāvis Tomass Štolcermanis, kurš balvā ieguva ceļazīmi uz pasaules "Rotax Grand Finals" sacensībām, kuras šogad norisināsies Brazīlijā.

Kopumā Latviju šajās sacensībās pārstāvēja pieci braucēji – "MicroMax" klasē Aleksandrs Skjeltens, "MiniMax" klasē spēcīgākie mūsu braucēji Mārtiņš Janovskis, Tomass Štolcermanis un Patriks Noels Ločmelis, savukārt "Junior" klasē startēja Mikus Jasevičs.

"MiniMax" klasē pusfinālā Tomass Štolcermanis ieņēma 4. pozīciju, bet saņēma 5 sekunžu sodu un noslīdēja uz 7. vietu. Mārtiņš Janovskis startēja no 9. pozīcijas un finišā arī bija devītais. Savukārt Patriks Noels Ločmelis startēja kā 24. un finišā bija 14., bet, līdzīgi kā Tomass, arī saņēma 5 sekunžu sodu un attiecīgi tika iegūta 22. vieta.

Finālā Štolcermanis pēc starta pacēlās uz ceturto pozīcijā un aukstasinīgi pa vienam tika galā ar visiem konkurentiem. Divreiz Tomass īslaicīgi izvirzījās vadībā, bet tā pa īstam tā brīža līderi apsteidza pēdējā līkumā, apdzenot viņu un izcīnot lielisku uzvaru. Finišā Latvijas braucējs konkurentu, austrieti Dominiku Roiteru apsteidza par 0,198 sekundēm.

Mārtiņš Janovskis startā aizbrauca kā astotais un kārtīgi pacīnījās, lai nosargātu šo vietu, beigās finišējot 7. pozīcijā. Patriks Noels Ločmelis startēja 22. un ar skaistiem apdzīšanas manevriem aizcīnījās līdz 13. vietai, bet, diemžēl, startā iesita bamperi un atkal saņēma 5 sekunžu sodu, kas viņu atmeta uz 20. vietu.

Jāpiezīmē, ka šajā klasē startē ar divu izmēru šasijām, 1040 un 1010 mm, un mazo šasiju ieskaitē Janovskis izcīnīja uzvaru, bet Ločmelim mazo šasiju ieskaitē 4. vieta. Tādējādi Latvijas sportisti Austrijā izcīnīja dubultuzvaru, kas ir nebijis notikums Latvijas kartinga vēsturē.

"MicroMax" klasē Aleksandrs Skjeltens finālā no 18. vietas tika līdz 15. pozīcijai, kas 34 braucēju konkurencē ir atzīstams rezultāts. "Junior" klasē Mikus Jasevičs pusfinālā startēja 11. vietā, aizvadīja labu, stabilu braucienu un finišu sasniedza tajā pašā 11. pozīcijā. Diemžēl fināls neizvērtās tik veiksmīgs, pēc starta Mikus pacēlās uz 9. vietu, bet vienā no līkumiem konkurents viņu izstūma ārā no trases, līdz ar to Latvijas pārstāvim garām pabrauca garām vairāki sportisti, tādēļ finišā viņš palika 13. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!