Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Renāra Francis ("LMT Autosporta Akadēmija"), svētdien Vācijā izcīnīja piekto vietu pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmā RC4 klasē.

Trešajā Vācijas WRC posma dienā notika trīs ātrumposmi, pēc kuriem kļuva zināms galīgais vietu sadalījums šajās sacensībās. Sesks/Francis ierindojās piektajā pozīcijā savā klasē un 36. vietā absolūtajā vērtējumā.

Noslēdzošajā dienā Latvijas ekipāža uzrādīja pārliecinoši ātrākos laikus RC4 klasē, tomēr pēc pēdējā ātrumposma Sesks intervijā savai komandai atzina, ka šīs bija grūtas sacensības. "Pasaules čempionāts nav tikai nosaukums, bet šeit tiešām ir ļoti daudz lietas, kurām jāpievērš uzmanība un kuras nav tik vienkārši izpildīt ar pirmo reizi. Tiešām, bija ļoti sarežģīti ne tikai pierakstīt ceļu, bet arī pa to braukt. Lielā ātrumā ir jāpieņem vēl dažādi sīki, bet nozīmīgi lēmumi, jo šis rallijs nenotiek tikai pēc stenogrammas. Ir ļoti daudz riskantu brīžu, kur pašam jāuzņemas atbildība."

Jauais pilots atzina, ka svarīgākais šajā posmā bija finišēt. "Galvenais mērķis bija sasniegt finišu, kas nebija viegli, taču mums tas izdevās. Pēc šīs nedēļas, saņemot gan smagas mācības, gan ātrumposmu uzvaras un pozitīvus mirkļus, mēs esam iemācījušies daudz jaunas lietas. Turpinām gatavoties Čehijas rallijam."

Sesks/Francis, kuri startē ar "Opel Adam R2" automašīnu, jau nākamajā nedēļā piedalīsies Eiropas čempionāta (ERČ) posmā Čehijā.

Par Vācijas rallija uzvarētāju kļuva igaunis Ots Tanaks ("Toyota"), kurš Vācijas posmā triumfēja otro gadu pēc kārtas. Otro vietu kopvērtējumā izcīnīja Beļģijas braucējs Tjerī Nevils ("Hyundai"), kurš līderim zaudēja 39,2 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās soms Esapeka Lapi ("Toyota"), kurš no Tanaka atpalika vienu minūti un 0,9 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma pieckārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjērs ("M-Sport "), lai gan pēc piektdienas francūzis bija otrais. Viņš no Tanaka atpalieka vienu minūti un 34,5 sekundēm.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem Nevilam tagad ir 172 punkti, Ožjērs seko ar 149 punktiem, bet trešais ar 136 punktiem ir Tanaks.

Sacensību piemajā dienā Seska/Franča ekipāža, debitējot WRC sacensībās, piedzīvoja tehniskas ķibeles, kas sākotnēji lika paziņot par izstāšanos no sacīkstēm. Tomēr pēc tam mehāniķi atrisināja degvielas padeves problēmas un Latvijas duets sestdien atgriezās trasē, tiesa, vairs gan nepretendējot uz augstāk vietām RC4 klases kopvērtējumā.

Sestdien dalībnieki veica astoņus ātrumposmus, ar katru nākamo Seskam/Francim uzlabojot savu sniegumu. Dienas noslēgumā Latvijas ekipāža pēdējos trīs "dopos" bija ātrākā RC4 klasē, kas deva vērtīgu pieredzi.

RC4 kategorija ir trešais prestižākais līmenis pasaules čempionātā, kurā Vācijas rallijā bija pieteikušās 15 ekipāžas no desmit dažādām valstīm.

Jau ziņots, ka Sesks šosezon noslēdzis sadarbības līgumu ar "Opel Motorsport" vienību un ERČ junioru čempionātā brauc ar rūpnīcas komandas atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!