Foto: Shutterstock
Vēstures lappusēs ierakstītas un ceļotāju sirdīs iekritušas – tā varētu teikt par šīm desmit vietām visā pasaulē, ko pavisam noteikti būtu vērts redzēt. Lai arī tūristu pārpildītas, šīs vietas ir neaizvietojamas, turklāt, kā izšķetinājis "Pandotrip" – arī populārākās.

Ņujorkas brīvības statuja

Foto: Shutterstock


Šī statuja 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā kļuva par imigrācijas simbolu. Vairāk nekā deviņi miljoni ieceļotāju, ierodoties ASV un nonākot savā sapņu zemē, pirmo ieraudzīja tieši šo milzīgo sievietes statuju. No zemes (kopā ar visu pjedestālu) tā sniedzas 93 metru augstumā un ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Labākais laiks, lai aplūkotu šo vietu, ir pavasaris, vasara vai agrs rudens. Turklāt, kā min "Pandotrip", citādāku redzējumu uz tūristu iecienīto apskates objektu iegūsi tad, ja dosies to aplūkot naktī – it īpaši tad, ja dosies ekskursijā ar laivu.

Šeit atradīsi arī citas idejas, ko vērts apdomāt, ja ceļi ved uz Ņujorku.

Eifeļa tornis

Foto: AFP/Scanpix


Vai ir iespējams atrast romantiskāku vietu par Eifeļa torni? Tieši šī maģiskā vieta daudzus kungus pamudinājusi nomesties uz viena ceļa un lūgt savas dāmas roku.

Iespējams, tūristus uz šo vietu vilina virmojošais Francijas gaiss, bet tikpat labi – caurredzamā stikla grīda, kas no 60 metru augstuma ļauj pārredzēt Parīzi no augšas. Varbūt kādam pietiek vien ar domu, ka šī metāla konstrukcija slejas vairāk nekā 300 metru augstumā un ir viena no tām vietām, kuru kaut reizi dzīvē iesaka redzēt ikvienam. Tomēr, lai noskaidrotu pareizo atbildi, neatliek nekas cits, kā doties un palūkoties uz to savām acīm.
Ja romantiska laika pavadīšana ir tieši tas, ko tu meklē, tad Eifeļa tornī vērts uzkāpt kādā vasaras vakarā, lai pār Parīzes ēkām noraudzītos uz pasakainu saulrietu.Protams, Eifeļa tornis nebūt nav vienīgais iemesls, kā dēļ vērts doties uz Francijas galvaspilsētu. Šeit meklē arī citus apskates objektus, ko nevar palaist garām, ja esi pirmo reizi Parīzē.

Lielais Ķīnas mūris

Foto: Shutterstock

Lielais Ķīnas mūris ir viens no pasaules inženiertehnikas lielākajiem sasniegumiem. Pašreizējais mūra kopgarums ir 8800 kilometru, bet kādreiz tas sasniedzis 21 tūkstoti kilometru – salīdzinājumam, tas ir vairāk nekā puse no zemeslodes ekvatora garuma. Iespaidīgās sienas augstums dažviet sasniedz deviņus metrus, bet biezums 4,5 līdz 6 metrus. Saglabājušies arī apmēram 20 tūkstoši mūra torņu un 10 tūkstoši sargtorņu, no kuriem ar signāluguņu palīdzību kādreiz ziņoja par ienaidnieku uzbrukumu.

Pekinas tuvumā Lielais Ķīnas mūris tiek uzturēts labā kārtībā, lai to varētu apskatīt tūristi. Savukārt tālāk no galvaspilsētas atsevišķos posmos tas lēnām sabrūk. 1987. gadā Ķīnas mūris iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Mūris 2007. gadā atzīts arī par vienu no septiņiem jaunajiem pasaules brīnumiem.Lieliskākais laiks, lai dotos apskatīt daļu no šīs maģiskās vietas, ir pavasaris – tad tur ir visskaistāk, jo sākas ķiršu ziedēšanas sezona.

Tadžmahals

Tadžmahala stāsts saistīts ar romantisku, bet ļoti skumju notikumu par valdnieku un viņa mīlestību. Pirms savas mīļotās sievas nāves valdnieks viņai apsolījis uzbūvēt tādu memoriālu, kāda nav nekur citur pasaulē. Vārdu viņš turējis. Kompleksu veido pieci elementi — galvenie vārti, dārzs, mošeja, džavabs un pats mauzolejs ar četriem minaretiem.

Šobrīd Tadžmahals ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā, bet visvairāk tūristi te ierodas saullēktā un saulrietā, kad uz pils sienām mirgo sārti zeltaini atspulgi, un pilnmēness naktīs, kas izceļ marmora žilbinošo baltumu. Gluži tāpat kā visās šajā topā izceltajās vietās, apskatot Tadžmahalu, jārēķinās ar iespaidīgām tūristu plūsmām.
Ko vēl apskatīt, ja plāno doties uz Indiju, meklē te.

Romas Kolizejs

Foto: AFP/Scanpix

Gīzas piramīdas

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kravā somas, lai dotos Ēģipti, kur savām acīm lūkot šo pasaules brīnumu! Gīzas piramīdas atrodas aptuveni deviņu kilometru attālumā no Gīzas pilsētas un 25 kilometrus uz dienvidrietumiem no Kairas. Tās celtas ceturtās Senās Ēģiptes faraonu dinastijas valdīšanas laikā ap 2560. gadu p.m.ē.

Gīzas piramīdas sastāv no trīs ēkām: lielākā un vecākā no tām ir faraona Heopsa piramīda, kas ir 146 metrus augsta, bet tai blakus atrodas būve, kas celta viņa dēlam Hefrēnam, un 62 metrus augstā valdnieka Mikerina kapa vieta.

Teorijas, kā senie ēģiptieši uzcēluši šīs piramīdas, ir vairākas un nemitīgi parādās jaunas. Tomēr, lai arī kāda būtu patiesība, tās ir apbrīnas vērtas.
Lai kārtīgi izbaudītu ceļojumu un bez neizbēgama karstuma baudītu visu, ko sniedz Ēģipte, "Pandotrip" iesaka uz šo zemi doties posmā no novembra līdz martam, kad no svelmes vēl iespējams izvairīties.

Sidnejas operas nams

Foto: AFP/Scanpix

'Zelta vārtu tilts' Sanfrancisko

Runājot par Sanfrancisko, daudziem vispirms prātā nāk "Golden Gate Bridge" jeb "Zelta vārtu tilts", kas ir viens no pasaules skaistākajiem un arī lielākajiem piekartiltiem. Slavenākā Amerikas un rietumu krasta tilta būvniecība tika pabeigta 1937. gadā, radot iespēju vieglāk nokļūt uz apkārtējām salām.

Tilta garums ir nepilni trīs kilometri. Daļa, kas atrodas tieši virs līča, ir 1970 metri gara un to notur 230 metrus augsti tilta balsti.
Tiesa, lai arī tiltu steidz apbrīnot un savām acīm lūkot neskaitāmi tūristi, šo vietu iecienījuši arī tie, kas nolēmuši atņemt sev dzīvību – tieši tāpēc šai vietai pat tiek piedēvēts arī pašnāvnieku tilta tituls.
Doties pastaigā pa vienu no ievērojamākajām konstrukcijām un palūkoties uz Sanfrancisko no attāluma pavisam noteikti ir vērts. Lielisks laiks, lai aplūkotu šo vietu, ir no maija līdz augusta beigām – tad bez liekiem tēriņiem var pat sanākt savām acīm redzēt vaļus.

Fudzi kalns

Foto: Shutterstock

Kristus statuja Riodežaneiro

Foto: AFP/Scanpix

Kristus Pestītāja statuja atrodas Tijucas meža nacionālajā parkā, 710 metrus virs jūras līmeņa, kur ikviens var novērtēt vienu no skaistākajiem skatiem uz Riodežaneiro. Šī statuja ir kļuvusi ne tikai par Riodežaneiro un Brazīlijas ikonu, bet arī kristietības simbolu visā pasaulē, kas kalna galā slejas kopš 1931. gada.

Pati statuja ir 30 metrus gara, bet kopā ar pjedestālu tā sniedzas 40 metrus augstumā un sver 700 tonnas. Statuja ir viena no septiņiem jaunajiem pasaules brīnumiem un ik dienu ap sevi pulcē prāvu interesentu skaitu.
Lai arī iespaidīgajā karnevālu laikā pilsēta ir visapmeklētākā, iespējams, uz šo pilsētu vērts doties šajā laikā – tā var izbaudīt kultūras un vietas krāšņāko pusi. Nākamajā gadā karnevāls būs marta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!