Foto: Publicitātes foto

Ar deviņu valstu pārstāvniecību un vairāk nekā 200 dalībnieku lieliskos laika apstākļos aizvadīta Latvijas kartingu sacensību sezona. Latvijas čempionāts, Latvijas "Rotax" izaicinājuma kauss (6. posms), Pro-Kart seriāla 5. posms, pasaulē pirmā elektrokartingu čempionāta fināls – tas viss norisinājās Jelgavas kartingu trasē "Rullītis".

Šajā sacensību dienā tika noskaidrots "Rotax" izaicinājuma kausa sezonas uzvarētājs, kas balvā saņem ceļa zīmi uz Pasaules "Rotax" čempionātu, kur satiekas planētas labākie sportisti. No Latvijas šogad uz sacensībām dosies – Mārtiņš Steinerts (DD2), Mārtiņš Jankovskis (Mini Max), Aleksander Skjelten (Micro Max) un Iļja Aļoškins (DD2M) un tās notiek Brazīlijā.

Valdis Brutāns, kartingu sacensību organizators: "Veiksmīgu sacensību pamatā ir komandas darbs. Dalībnieku skaits tuvojas maksimālajam iespējamajam, ko Latvijas trasēs iespējams organizēt, lai diena nebūtu pārāk gara. Šodien sacensībās piedalījās gan bērni, gan pieaugušie, tautas klases kartingi un sporta klases kartingi, ar lielu jaudu. Šā gada jaunums ir elektrokartingi, kas arī kuplina mūsu pulku. Kartings no autosporta ir finansiāli aizsniedzamāks, tādēļ likumsakarīgi, ka dalībnieku skaitam ir tendence pieaugt."

Šogad Latvijā tika atklāts pasaulē pirmais elektrokartingu čempionāts, kur visas sezonas garumā bija gan jaunieši no "LMT Autosporta Akadēmijas", gan arī sportisti no Liepājas, Igaunijas, Lietuvas. Tā ir autosporta nākotnes perspektīva un pieļaujams, ka nākamgad jau būs vairāki sportisti, kas izvēlēsies pievienoties šiem klusajiem, bet gana jaudīgajiem dzinējiem.

"LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartinga kausā aizvadīta trešā sezona, un redzams, ka jauniešu jaunrade un spēja attīstīties tikai pieaug. Šajā projektā ir tehnikumi, profesionālās skolas arī vispārīgās mācību iestādes, kuras izlēmušas attīstīt ārpusskolas nodarbības – ar tehnisku ievirzi.

Tiem, kas plāno paši uzsākt kartingistu karjeru vai domā, ka bērniem būtu interesanti, tad ir īstais laiks, lai izpildītu mājas darbu – izpētīt trenerus, trašu pieejamību, apskatītu video materiālus. Īres kartingu trasēs pamēģināt un aprunāties ar speciālistiem. Kartings ir autosporta pamats un tas attīsta koordinācijas spējas, uzmanību uz ceļa, fizisko sagatavotību, norūda rakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!