Foto: Shutterstock
Līdz šim tālmācību skolas savu mājaslapu "slavas sienās" lepojās ar pazīstamiem sportistiem un modelēm, kuri tālmācību jau skolas laikā izvēlējās, lai izglītību apvienotu ar karjeru. Latvijas senāko tālmācības skolu, Rīgas Tālmācības vidusskolu, nodibināja 2009. gadā, lai palīdzētu iegūt vidējo izglītību tiem daudzajiem cilvēkiem, kas darba meklējumos izceļoja no Latvijas uz ārvalstīm. Taču tagad arvien biežāk vecāki savus bērnu piesaka tālmācībai pandēmijas diktētā mācību procesa – attālināto mācību – dēļ.

Lai gan tālmācība Latvijā ir salīdzinoši jauna mācību forma, Rīgas Tālmācības vidusskolas absolventu skaits 11 gadu laikā pārsniedz pāris tūkstošus. Kā "Delfi" norāda skolas direktors Edgars Grīnis, arī šogad vidusskolu beigs aptuveni 250 skolēni. Tālmācību bieži mēdz izvēlēties, lai interešu izglītību vai profesionālo karjeru varētu apvienot ar mācībām. Piemēram, Rodiona un Artūra Kurucu mamma par Rīgas 1. Tālmācības vidusskolu raksta, ka "[tās] lielākā priekšrocība ir izglītojamo spēja pašiem izvēlēties laiku mācību materiālu apguvei, jo dēlu ikdiena ir pārslogota ar basketbola treniņiem un spēlēm ārzemēs". Absolventi, kuru fotogrāfijas apūkojamas Rīgas Tālmācības vidusskolas mājaslapas "slavas zālē" ir vairāki hokejisti, tostarp Rodrigo Ābols, tur ir arī modele Katrīna Karlīna Caune, vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa un citi.

Taču portāla "Delfi" uzrunātās Gitas meita tālmācībā mācās pirmo gadu un pavisam citu iemeslu dēļ. Lēmumu mainīt skolu pieņēma māte ar meitu kopīgi, jo attālinātais mācību process sniedza arvien vairāk un vairāk vilšanos. Turklāt, kā norādīja Gita, pusaudzes atzīmes kļuva zemākas un bija bažas par to, ka, mācībām nenotiekot klātienē, rodas robi zināšanās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!