Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Franču pilots Sebastjans Ožjērs ("M-Sport") svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Velsā, kamēr igaunis Ots Tanaks ("Toyota") neizmantoja iespēju pacīnīties par titulu un avarēja, esot Velsas rallija līderpozīcijā.

Tanakam pēc 15 veiktiem ātrumposmiem bija iekrāts pārliecinošs 41 sekundes pārsvars pār Ožjēru, taču igaunis kļūdījās un avarēja, izstājoties no sacensībām un pamatīgi sabojāja savas cerības šo sezonu noslēgt pasaules čempiona statusā. Rallija vērtējumā Tanakam 19. vieta.

Pēc Tanaka izstāšanās visvairāk Ožjēra līderpozīciju apdraudēja igauņa komandas biedrs Jari-Mati Latvala, kurš pēc 20. ātrumposma pārņēma vadību, taču arī somam neizdevās sagādāt "Toyota" komandai uzvaru. Priekšpēdējā, 22., ātrumposmā Ožjērs atgriezās sacensību vadībā un rallija noslēgumā viņa pārsvars pār otrās vietas ieguvēju Latvalu bija 10,6 sekundes. Trešajā vietā ierindojās trešais "Toyota" komandas pilots, soms Esapeka Lapi.

WRC2 klases ieskaitē uzvarēja divkārtējais Latvijas čempions, soms Kalle Rovanpera ("Škoda"), bet WRC3 vērtējumā — mājinieks Toms Viljamss.

Pēc 11 no 13 posmiem WRC kopvērtējuma līderis ir Tjerī Nevils, kurš arī kļūdījās rudenīgajā un dubļainajā Velsas rallijā, ieslīdot grāvī, un ierindojās piektajā vietā. Viņam ir 189 punkti. Ožjēram ir 182 punkti, Tanakam — 168 punkti. Maksimālais punktu skaits, ko ekipāža var iegūt WRC posmā, ir 30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!