Foto: Shutterstock
"Eternal Flame Falls" jeb Mūžīgās liesmas ūdenskritums Ņujorkas štatā, ASV, nudien sajūsmina ikvienu, kas to apmeklē. Kāpēc? To savā ziņā pačukst priekšā pats nosaukums – ūdenskritumu rotā mūžīgā uguns.

Ūdenskritums, kas kopā stiepjas aptuveni deviņu metru augstumā, atrodas Ņujorkas štata rietumos. Lai gan pats ūdenskritums nav no diženākajiem, stāvākajiem un nepārsteigs ar ievērojamiem izmēriem, savs šarms tam piemīt – pār klintīm vairākos stāvos plūst skaista ūdens urga.

Pats īpašākais šajā vietā ir turpat, zem kādas klints apakšas mūžīgi degošā liesma. Kā minēts "World Atlas", iemesls šim fenomenam ir tur nepārtraukti plūstošā dabas gāze, ļaujot nodrošināt neizdziestošu liesmu. Tiesa, gluži mūžīga šī liesma gan nav, jo, ja ir vēlēšanās, uguni var apdzēst, taču to ļaudis neizvēlas darīt. Galu galā – kad tad vēl ir bijusi iespēja redzēt tik "draudzīgas" ūdens un uguns attiecības?

Agrāk šī vieta bija gluži kā "apslēptais dārgums" un to devās meklēt vien zinātkārākie tūristi, taču pēdējos gados vieta kļuvusi par objektu, kuru noteikti jāapskata, atrodoties apkārtnē.

Ja ūdenskritumi ir tava vājība, vērts ielūkoties arī šajā rakstā, kur vienuviet izraudzīti pasaules brīnišķīgākie ūdenskritumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!