Foto: Publicitātes foto

Koncerns "Volkswagen" (VW) sava populārā modeļa "Passat" razošanu varētu pārcelt no Vācijas uz "Škoda" rūpnīcu Čehijā, kur tiek ražots "Superb" modelis, raksta vācu laikraksts "Handelsblatt" ar atsauci uz anonīmu avotu autoražotājā.

Šādu variantu VW izskata, jo plāno jaunu elektromobiļu lielu ofensīvu un rūpnīcu pielāgot to ražošanas vajadzībām.

Pašlaik VW koncerns meklē vietu trešajai "Škoda" rūpnīcai, jo esošās divas ir tuvu savai maksimālajai ražošanas jaudai. Kā potenciālie varianti trešajai rūpnīcai tiekot izskatīta Bulgārija un Turcija, raksta vācu laikraksts.

Pašlaik "VW Passat" tiek ražots kopā ar "Arteon" modeli rūpnīcā Vācijā. Tomēr pieprasījums pēc "Passat" ir krities, jo šī segmenta pircēji turpina pāriet uz apvidus automobiļiem, kā arī VW reputāciju ir iedragājusi dīzeļgeita.

Šogad pieprasījums pēc "VW Passat" Eiropā ir sarucis par 5,6 procentiem, šī gada pirmajos deviņos mēnešos realizējot 127 tūkstoš vienību, liecina "JATO Dynamics" apkopotā statistika. Savukārt "Arteon", kas ir samērā svaigs papildinājums VW piedāvājumā, šajā pašā periodā realizēts nepilnos 18 tūkstošos vienību, kas ir pieaugums pret nepilniem 13 tūkstošiem tādā pašā periodā pērn.

VW plāno divas savas esošās rūpnīcas Vācijā pilnībā pārveidot tikai elektromobiļu ražošanai, kļūstot par lielāko elektromobiļu ražotāju Eiropā.

Par lēmumu, kur tiks pārvietota minēto divu rūpnīcā šobrīd izlaisto modeļu ražošana, VW koncerns paziņošot līdz šīs nedēļas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!