Foto: Publicitātes foto

Pasaulē visātrākais apvidus automobilis "Lamborghini Urus", kas ražošanā nonāca šī gada sākumā, Baltijas tirgū realizēts 19 vienībās, informēja šīs markas oficiālais importētājs Baltijas valstīts "Auto 100" AS.

Baltijas mēroga pirmizrādi "Lamborghini Urus" piedzīvoja šopavasar Ķīpsalā notikušajā starptautiskajā autoindustrijas izstādē "Auto 2018". Šajā izstādē vien tika pārdoti trīs "Urus" eksemplāri, no kuriem katrs maksā vismaz 200 tūkstošus eiro.

Kā atklāja "Auto 100" pārstāvis, vairums izvēlēto "Lamborghini Urus" ir pelēkā krāsā, kamēr uz Latviju nonākošie eksemplāri praktiski visi būs "Lamborghini" leģendārajā dzeltenajā tonī.

19 pārdotās vienības Baltijas tirgū gada laikā ir ievērojams rādītājs, jo šajā pašā laikā milzīgajā Krievijas tirgū realizēti vien aptuveni 50 šī modeļa eksemplāri.

Ņemot vērā "Lamborghini Urus" modeļa veiksmi Baltijas tirgū, "Auto 100" šo spēkratu ir arī pieteicis "Latvijas Gada auto 2019" konkursam, kā uzvarētāji tiks paziņoti decembra sākumā. Fotoattēlos redzamais "Lamborghini Urus" ir versijā, kas maksā 250 tūkstošus eiro.

"Lamborghini Urus" ir aprīkots ar 650 zirgspēku jaudīgu V8 biturbo motoru, kas ļauj tam no vietas līdz 100 km/h paātrināties nieka 3,6 sekundēs un maksimāli sasniegt 305 km/h. Tas to padara par visātrāko sērijveida apvidnieku pasaulē, pārspējot līdzšinējo rekordistu "Bentley Bentayga", kas spēj sasniegt 301 km/h.

Kamēr dažādas leģendāras automobiļu markas piedāvājumā ievieš savus pirmos apvidus automobiļus, "Urus" ir itāliešu superauto ražotāja "Lamborghini" atgriešanās pie šī auto segmenta pēc 25 gadu pārtraukuma. Ja oriģinālais "LM002" jeb "Rambo Lambo" bija robusts un pamatā militāriem mērķiem radīts bezceļnieks ar V12 motoru, tad jaunais "Lamborghini" apvidnieks dinamikā neatpaliek no īstenajiem superauto.

Drīzumā savus pirmos apvidus automobiļus prezentēs arī britu sportisko auto ražotājs "Aston Martin" un "Lamborghini" tiešais konkurents "Ferrari".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!