Foto: Red Bull

Neskatoties uz to, ka 2018. gada pasaules rallija čempiona titulu ieguva francūzis Sebastjens Ožjērs ("M-Sport"), par WRC gada labāko pilotu nosaukts Igaunijas pilots Ots Tanaks ("Toyota").

Sezonas galā pasākumā, kas notika pēc čempionāta noslēdzošā posma Austrālijā, tika apbalvoti labākie braucēji un stūrmaņi dažādās nominācijās. Balsojums par "WRC Driver of the Year" nosaukumu notika pasaules rallija čempionāta (WRC) oficiālajā mājas lapā, un vislielāko balsu skaitu ieguva Tanaks. Viņa stūrmanis Martins Jerveoja saņēma gada labākā stūrmaņa balvu.

Vēl Tanaks ieguva balvu par visvairāk uzvarētajiem ātrumposmiem šajā sezonā, kā arī "Michenil Magic Moment" balvu par trim uzvarām pēc kārtas Somijas, Vācijas un Turcijas rallijā.

"ANONIMO Timing Feat Award" par sīvāko cīņu ieguva beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai"), kurš uzvarēja Sardīnijas WRC rallijā, apsteidzot Ožjēru par 0,7 sekundēm. Viņam tika pasniegta arī balva par iespaidīgāko lidojumu tramplīnā — slavenajā "Colin's Crest" Zviedrijas rallijā viņš nolidoja 30 metrus.

Pasākumā pasaules čempiona balvu saņēma Sebastjens Ožjērs un Žiljēns Ingrasija, viņiem arī balva par visvairāk iegūtiem punktiem "SuperStage" ātrumposmos.

Ožjēra komandas biedrs Elfins Evanss saņēma Asahi Kaseja vārdā nosaukto balvu par pašaizliedzīgu palīdzību komandas biedram cīņā par titulu. Turcijas rallija laikā Evanss servisa parkā pats veica savas mašīnas apkopi, kamēr mehāniķi remontēja Ožjēra sasisto auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!