Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Japānas autobūves uzņēmums "Mitsubishi Motors Corp." pirmdien nolēma no amata atbrīvot padomes priekšsēdētāju Karlosu Gosnu, kurš pieķerts finanšu pārkāpumos.

"Šodienas padomes sanāksmē tika nolemts, ka viņš [Gosns] tiek atbrīvots no priekšsēdētāja amata," teikts uzņēmuma publiskotajā paziņojumā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā šādu lēmumu jau pieņēma Japānas autobūves uzņēmums "Nissan Motor", kurā Gosns arī ieņēma padomes priekšsēdētāja amatu.

Gosns izveidoja "Nissan" un "Renault" aliansi, kam vēlāk pievienojās "Mitsubishi", un viņš tiek uzskatīts par saistošo elementu, kas uztur šo kompāniju sadarbību.

Gosns Japānā ticis aizturēts saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem. Trešdien Japānas varasiestādes nolēma par desmit dienām pagarināt viņa apcietinājumu.

Tikmēr Francijas autobūves uzņēmums "Renault" otrdien pēc savas padomes ārkārtas sēdes paziņoja, ka kompānijas vadītājs Gosns paliek amatā, neraugoties uz savu aizturēšanu Japānā, bet viņam tiek iecelts vietnieks uzņēmuma vadīšanas nodrošināšanai.

Gosns tika aizturēts pagājušajā pirmdienā pēc nopratināšanas prokuratūrā, kur ieradās labprātīgi. Japānas prokuratūra otrdien paziņoja, ka Gosns nav deklarējis ienākumus aptuveni 40 miljonu eiro apmērā.

"Nissan" paziņoja, ka uzņēmumā izmeklēšanā, kas ilgusi vairākus mēnešus, atklāti arī citi nozīmīgi pārkāpumi, ko pastrādājis Gosns. Izmeklēšanā atklājies, ka Gosns arī izmantojis uzņēmuma līdzekļus savām personiskajām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!