Foto: AFP/Scanpix/LETA

Autoražotāju "Renault", "Nissan" un "Mitsubishi" vadītāji ceturtdien rīkoja pirmo sanāksmi pēc Karlosa Gosna negaidītā apcietinājuma un apstiprināja apņēmību turpināt alianses darbību.

"Mēs pilnībā saglabājam apņēmību turpināt alianses darbību," teikts uzņēmumu kopīgajā paziņojumā.

Gosns izveidoja "Nissan" un "Renault" aliansi, kam vēlāk pievienojās "Mitsubishi", un viņš tiek uzskatīts par saistošo elementu, kas uztur šo kompāniju sadarbību.

Šo trīs uzņēmumu kopīgajā paziņojumā norādīts, ka alianse pēdējos 20 gados sasniegusi līdz šim nepieredzētu veiksmi. Tāpat "Nissan" vadītājs Hiroto Saikava, "Renault" pagaidu vadītājs Tjerī Bolorē un "Mitsubishi" vadītājs Osamu Masuko nosūtījuši paziņojumu darbiniekiem, kas viņiem sniedz apstiprinājumu par alianses darbības turpināšanu.

Jau ziņots, ka Gosns Japānā apcietināts saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem. Japānas prokuratūra paziņojusi, ka Gosns nav deklarējis ienākumus aptuveni 40 miljonu eiro apmērā.

Saistībā ar ienākumu nedeklarēšanas skandālu Gosns atbrīvots gan no "Nissan", gan "Mitsubishi" padomes priekšsēdētāja amata. "Renault" vadītāja amatu Gosns ir saglabājis, tomēr viņam iecelts vietnieks uzņēmuma vadīšanas nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!